Bu hususta Filiz; “Son günlerde gündemimizi meşgul eden Türkiye’deki yabancı teröristler, boyunlarında taşıdıkları haç ve dövmeleriyle terör örgütünün belkemiğini oluşturmaya başlamıştır. PKK-YPG kamplarına, dünyanın her yerinden katılan yabancı teröristler, yakın bir süre içerisinde örgütteki Kürt nüfusu geride bırakabilir. Bugüne kadar olan süreç zarfında, başta DEAŞ ve El-Nusra Cepheleri olmak üzere, küçük ve büyük birçok farklı yapılanmaların faaliyet gösterdiği bir coğrafya haline geldik. Bunun yanında Suriye, gerek çatışma bölgelerine katılımın yaşanması, gerek coğrafi konumumuz, gerekse Suriye ile olan 911km uzunluğundaki sınır hattımız nedeniyle ülkemizi stratejik bir konuma taşımıştır” şeklinde düşüncelerini dile getirmektedir.

Filiz, Emniyet Genel Müdürlüğü’nden almış olduğu, operasyonların rakamsal bilgileri üzerinden bir açıklama yaptığında, “01.01.2011-12.02.2016 tarihleri arasında, çatışma bölgeleriyle irtibatlı grupların faaliyetlerinin engellenmesi, örgüt üyelerinin yakalanması, ülkemiz üzerinden çatışma bölgelerine geçişlerinin engellenmesi ve çatışma bölgelerinden diğer ülkelerde eylem yapmak üzere ülkemiz üzerinden geçiş yapmak isteyen örgüt mensuplarının deşifre edilmesine yönelik olarak yapılan operasyon çalışmalarının neticesinde; 2.514 Türk, bin 105 yabancı şahıs olmak üzere, toplamda 3 bin 619 şahsın yakalanarak gözaltına alındığı ve gözaltına alınan şahısların adli makamlara sevk edilenler arasında 727’sinin Türk ve 256’sının ise yabancı şahıslar olduğu tespit edilmiştir. Buna göre toplamda 983 şahsın tutuklandığı da açıklanmıştır. Bunların yanında, 26.10.2015 tarihinde, Diyarbakır’da düzenlenen operasyonda, 7 tane örgüt mensubu olan Türk vatandaşı etkisiz hale getirilmiştir ve 2 tane Polis memuru ise maalesef şehit düşmüştür. Düzenlenen bu operasyonda, 24 şahıs gözaltına alınmış olup adli makamlara sevk edilen 2 şahsa Adli Kontrol Kararı verilmiştir. Bunun sonucunda ise 19’u tutuklanmıştır. 30.10.2015 tarihinde ise Gaziantep’te ve İstanbul’da canlı bomba eyleminin yapılacağı ihbarı üzerine düzenlenen operasyonda 2 Türk şahsı yakalanmış olup şahıslar sevk edildikleri adli mercilerce tutuklanmışlardır. 30.12.2015 tarihinde Ankara’da, yılbaşı etkinlikleri sırasında yapılacağı planlanan bombalı eylem ihbarını alan emniyet, aldığı bilgiler üzerinden 2 Türk şahsı yakaladı ve şahıslar sevk edildikleri adli mercilerce tutuklanmıştır” şeklinde bilgi vermiştir.

Filiz sözlerini: “Çatışma bölgelerine geçmek isteyen, özellikle yabancı teröristlerin engellenmesine yönelik, ilgili kurumlarımızca yürütülen planlı çalışmalar neticesinde, 07.01.2016 tarihi itibariyle, 2011 yılından itibaren çatışma bölgelerine gitmeye çalışırken, sınır illerinde 2.896 yabancı uyruklu şahısların yakalanarak sınır dışı edildiği, yine uluslararası terörizmle bağlantılı oldukları ve çatışma bölgelerine geçebileceği bildirilen 35.970 yabancı uyruklu şahıs hakkında yurda giriş yasağı kararı alınmıştır. Ülkemizi terör üzerinden diz çöktürmeye kimsenin gücü yetmeyecektir. Türkiye’deki silahlı bir yapı var oldukça, AKP hükümeti terörle mücadele etmekten asla vazgeçmeyecek ve ara vermeden devam edecektir” şeklinde bitirmiştir.