Yeniden Refah Partisi’nin 23 Kasım 2018 tarihinde kuruluşunun 3. Yıldönümü nedeniyle açıklama yayınlayan Yeniden Refah Partisi Denizli il Başkanı Fevzi Yapıcı,  partiyi kurdukları gün Andara’da Hacı Bayram-ı Veli Hazretleri’nin huzurunda besmele ile,  Eyyub-el Ensari Hazretlerinin türbesinde yapılan dualarla yola koyulduklarını söyledi. 

Yeniden Refah Partisini kurarken binlerce yol arkadaşlarıyla birlikte yaşadıkları heyecanın, merhum Prof. Dr. Necmettin Erbakan’ın 1969’da başlattığı kutlu yürüyüşün ilk adımlarının heyecanı ile aynı heyecan olduğunu söyleyen Yapıcı, “Partimizi kurarken, yola çıkarken karşılaşacağımız zorlukları biliyorduk. 40 yılı bizzat yaşadığımız için, 40 yılda da nasıl engellerle karşılaşacağımızı, hangi sıkıntılarla karşı karşıya kalacağımızı, bu yolun uzun ve meşakkatli bir yol olduğunu, bu yolda yürümenin zor ve zahmetli olduğunu biliyorduk. Bütün zorluklara karşı sabrın, mücadelenin, kararlılığın, azmin, cihat şuuruyla çalışmanın,  Milletimizi,  tüm İslam Alemi’ni ve tüm mazlumları maddi ve manevi sıkıntılarından kurtarma heyecanının, imanın ve inancın karşısında hiçbir beşeri gücün duramayacağını da biliyorduk ve bu şuurla yola çıktık.” dedi.

Milli Görüş’ün liderinin Prof. Dr. Necmettin Erbakan olduğunu belirten Yapıcı, “Erbakan Hocamız’ın, Biz tarih boyunca büyük zaferlerimizi imanla kazandık!” sözlerine kulak vererek yola çıktık…Eğer biz inanır ve çalışırsak Allah bize yardım eder,  Allah bize yardım ederse kimse bize galip gelemez.”  inancıyla yola çıktık. Milletimiz için “Paylaşımda Adalet” ve “Yönetimde Adalet”i tesis edeceğimize dair  “Milli Görüş sözü” vererek yola revan olduk. 

Bu kutlu davanın yarı yolda kalmayacağını, Milli Görüş çınarının yeni sürgünler vereceğini bir kez daha gösterdik. 1. Kırk Yılda milletimize efsane hizmetler yapan Milli Görüş Hareketi’nin,  2. Kırk Yılda da bu hizmetleri sürdüreceğinin bir kez daha müjdesini verdik. Bir kurtuluş ümidi bekleyen İslam Alemi’ne ve tüm mazlumlara; Üzülmeyin, ye’se düşmeyin, yola çıktık geliyoruz,  dedik. Milletimiz için Biz Varız,  tüm ezilenler için biz varız dedik. Daha ilk günden itibaren en gür sadayla haykırdığımız gibi; Biz bu yola çıkarken dış güçlere, holding patronlarına, medya patronlarına güvenerek yola çıkmadık, biz önce Allah’a  sonra da bu aziz Millet’e güvenerek yola çıktık.” ifadelerini kullandı.

Yeniden Refah Partisi’nin daha ilk adımlarında takip edeceğimiz siyaset anlayışını da tanımladıklarını belirten Yapıcı, “Yeniden Refah Partimiz Milli Görüş zihniyetini temsil edecek,  Milli Görüş’ün orijinal açılarından bir derece dahi sapma göstermeyecek, Hakkı üstün tutan, maneviyatçı, nefis terbiyesini esas alan siyaset yapacağız. Siyaseti ibadet olarak gören anlayışla hareket edeceğiz. Dünyacı değil, Ahiret öncelikli siyaset yapacağız. Reel politik değil,   dava siyaseti yapacağız. Partimiz siyasete zerafet ve nezaket getirecek. Kim yapmış olursa olsun doğruya doğru, yanlışa yanlış diyebilme erdemini gösteren siyaset yapacağız. Sadece eleştiren değil,  çözüm üreten siyaset. Gizli ajandası olmayan,  samimi siyaset. Önce Dış güçler,  önce İmtiyazlılar” anlayışı ile değil,  “Önce Millet” anlayışı ile yapılan siyaset. Söylemlerle eylemlerin uyumlu olduğu siyaset, Gençlere daha çok yer verilen siyaset üreteceğiz.” dedi.

Yeniden Refah Partisi’nin Türkiye genelinde yüz binlerce teşkilat mensubuyla var olduğunu, çalışan, ülkemizin ve milletimizin geleceği için projeler, çözümler üreten büyük bir teşkilat haline geldiğini görmenin mutluluğunu ve gururunu yaşadıklarını belirten Yapıcı, "Bugün itibariyle 81 ilimizde, 900’den fazla ilçemizde teşkilatlarımızı kurduk. Pek çok ilimizde köy ve mahalle teşkilatlarımızı tamamladık. Hakkarimiz’den Çanakkalemiz’e, Sinopumuz’dan Antalyamız’a ülkemizin her köşesini ahlak ve maneviyatın “Hilali”,  bereketin ve kalkınmanın  “Başağı” ile kuşanmış tabelalarımız ve bayraklarımız sarmış durumdadır. İl ve ilçe kongrelerimizin tamamlanması sonrasında, “1.Olağan Büyük Kongremizi”  çoğunluğu gençlerden oluşan 40.000’den fazla kişinin katılımı ile, siyasi tarihimizin en büyük kongresi olarak gerçekleştirdik. Şu anda 200 bine yakın resmi üyemiz ve 50 bine yakın sandık baş müşahitimiz ile Yeniden Refah Partimiz,  Türkiye siyasetinin her geçen gün hızla büyüyen gücü ve parlayan yıldızı haline gelmiş durumdadır. Medya ambargosu,  anket manipülasyonları, yok sayma, “kim olursa olsun yeter ki Yeniden Refah olmasın” yaklaşımına rağmen, maddi kaynaklarımız sadece üyelerimizin ve gönüllülerimizin fedakarlıklarına dayalı olmasına rağmen, bu mesafeyi almış olmamız büyük bir başarıdır. Bu kadar kısa süre içerisinde, bu kadar muazzam bir teşkilat yapısının oluşturulması, bu düzeyde üye sayısına ulaşılması, Yeniden Refah Partisi bayrağının ülkemizin tamamında dalgalanıyor olması, sözümüzün, sesimizin bütün Milletimiz’e ulaşması, Yeniden Refah Partisi kadrolarının  inancının,  azminin ve Milli Görüş davasının bereketinin en büyük ispatıdır. Bu azim ve inançla “Yaşanabilir Bir Türkiye”, “Yeniden Büyük Türkiye”, “Hak ve Adaletin hakim olacağı Yeni Bir Dünya” hedeflerine ulaşmak için var gücümüzle çalışıyoruz ve çalışmaya devam edeceğiz” dedi.

Yeniden Refah Partisi olarak sadece eleştiren değil, Milli Görüş zihniyetiyle çözümü açıkça ortaya koyan bir siyaset anlayışıyla hareket ettiklerini belirten Yapıcı, “Bugüne kadar partimiz tarafından ortaya konulan; “Milli Kaynak Paketleri” kitabımız,  “81 İlimize Yüzlerce Refah Projesi” kitabımız,  “Biz Türkiye’yi Biliyoruz” ve “Rantsal Değil, Kentsel Dönüşüm” kitaplarımız başta olmak üzere,  hazırladığımız tüm projeleri titiz çalışmalarla hazırladık ve tüm Milletimizle  paylaştık. Bunlara ilaveten, partimizin “gölge kabinesi” olarak adlandırabileceğimiz  “Milli Siyaset Kurullarımız”  iktidarımızın ilk 100 gününde tüm bakanlıklarda hangi icraatları gerçekleştireceğimizi ortaya koyacak kitaplarımızı hazırlamaktalar. Ekonomik krizden, İstanbul Sözleşmesi’nin yol açtığı sosyal sorunlara, işsizlikten, eğitimde yaşanan sıkıntılara, Kıbrıs’tan, Akdeniz’de karşı karşıya olduğumuz tehlikelere kadar birçok konuda,  doğruya gönül rahatlığıyla doğru, yanlışa da kararlılıkla yanlış diyerek düşüncelerimizi aziz Milletimiz’le paylaştık. Yeniden Refah Partimiz’in 3. Kuruluş Yıldönümü’nde, bugüne kadar büyük fedakarlıklarla çalışan tüm teşkilat mensuplarımıza,  tüm üyelerimize, partimize gösterdikleri büyük teveccüh dolayısıyla Aziz Milletimize, sonsuz teşekkür ediyoruz.” dedi.