Buldan-Doğanköy Mahallesinin referandumla “hayır” dediği, kum ocağından DSİ’nin kum almaya yeniden başlamasını hukuksuzluk olarak nitelendiren CHP Milletvekili Melike Basmacı, “Bundan 3 ay önce de, halkın iradesini yok sayarak köylünün topraklarını yok etme pahasına,  “gölet dolgu toprağı” olarak taşıyan DSİ Bölge Müdürlüğü, girişimlerimiz sonucu kum alımını durdurmuştu. Aynı zihniyet 3 ay sonra yeniden ortaya çıkarak köylünün toprağını yine dolgu malzemesi olarak kullanmaya başlamıştır. 

Kendi kum ocağı dururken, köylünün toprağına göz diken DSİ’ni uyarıyoruz. Köylünün toprağına göz dikmekten vazgeçin. Referandumla halk, size “hayır” dedi. Halkın kararını tanımamak, hukuka karşı gelmektir, çiğnemektir.” diye konuştu.

Basmacı, “Bu bölge, tüm dünyaya ihraç edilen Türkiye’nin en kaliteli ve en erken yetişen sofralık Sultaniye Çekirdeksiz Üzümünün yetiştiği bölge. Bu araziler çok değerli  araziler. Önümüzdeki günlerde Cindere barajından sulama da başlayacak. Bu güzel arazilerin kum ocakları ile katledilmesine müsaade etmeyeceğiz. DSİ eğer kuma çok ihtiyacı varsa, daha önce kullandığı eski kum ocağını kullansın” dedi.

Basmacı, DSİ’nin kum ocağından kum almaya devam etmesi halinde her türlü sosyal ve yasal haklarını kullanacaklarını ve her zaman köylünün ve mazlumun yanında olacaklarını söyledi.