MALATYA (CİHAN)- TBMM Başkanvekili, AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Nevzat Pakdil, yeni dönemde ilk olarak sivil anayasa çalışmalarına başlayacaklarını belirterek, "Türkiye halen 1980 darbesi ürünü olan anayasa ile yönetiliyor. Yeniden iktidar olursak Türkiye’yi bu utançtan kurtaracağız." dedi.
Nevzat Pakdil, Ak Parti Malatya Milletvekili Ömer Faruk Öz’ün seçim gezilerine katılarak kent merkezi ve Doğanşehir ilçesinde vatandaşlarla biraraya geldi. Pakdil, burada yaptığı konuşmada, yeniden iktidar olmaları halinde sivil bir anayasa için kolları sıvayacaklarını söyledi. Yeni anayasayı siyasi parti, sivil toplum kuruluşları ile görüşürek uzlaşma ile çıkartmaya çalışacaklarını anlatan Pakdil, şöyle devam etti: "Türkiye geçmişten bu tarafa bir vesayet rejimiyle yönetilmeye çalışıldı. 1960'taki askeri müdahalede Türkiye, başbakanın ve bakanlarının asıldığı günleri yaşadı, kardeş kavgalarına tanıklık etti. Türkiye ara dönemleri geçirdi. 1980’de tekrar bir ihtilal anayasası vücut buldu. 1961'de bir ihtilal anayasası vardı, 61'deki anayasanın devamında 82'de bir ihtilal anayasası yürürlüğe kondu. TBMM çatısında, 'Hakimiyet kayıtsız şartsız milletindir' yazıyor. Fakat 'anayasa kurumlar eliyle kullanılır' diye anayasaya bir madde ilave edildi, Kimdir anayasal kurumlar? Danıştay, Yargıtay, Sayıştay, YÖK, Yüksek Seçim Kurulu (YSK). Hep bu ihtilalciler mi gelip anayasayı şekillendirecek? Sivillerin, millet iradesinin temsilcilerinin de anayasayı şekillendirdiğini göstermek zorundayız. 12 Eylül referandumunda milletimiz bu değişikliklere imza atmıştır. Milletimize şükranlarımızı sunuyoruz. İnşallah bu seçimde de aynı imkanı vererek, sivil bir anayasaya desteğini gösterecektir. Biz de 12 Haziran'dan hemen sonra Türk milletine yakışır, temel hak ve özgürlükleri, insan haklarını esas alan demokratik bir sistemi Türkiye'de hakim kılmayı amaçlayan bir anayasanın katılımcı kuruluşlarla hazırlıklarına başlayacağız. Türkiye'ye güzel, bir anayasa hediye edileceğini, milletin onayından geçtikten sonra yürürlüğe gireceğini düşünüyorum."

"AK PARTİ’NİN BİRİNCİLİĞİ RAHATSIZ ETTİ"
Kamuoyu araştırmalarında partilerinin önde çıkmasının bazı kesimleri rahatsız ettiğini anlatan Pakdil, AK Parti’nin oyunu aşağılara çekmek için bir takım gizli oyunların sahneye konmaya başlandığını vurguladı. Pakdil, şunları söyledi: "AK Parti’nin önde olduğu görülünce, 'AK Parti’yi aşağı doğru nasıl çekebiliriz' derdine düşüldü. Maalesef çok müessir olaylar da cereyan etti. Yurtta kalan öğrenciler molotof kokteyli atılarak yakılmak istendi. Bu çok vahşi bir olaydır, kınıyorum, lanetliyorum. Ayrıca insanları baskıyla susturma denemeleri var. Başbakan bir şehre mitinge gitti, çöpler ortalığa saçıldı, kepenkler kapattırıldı, insanlar mitinge gitmekten alıkonuldu. Ama başka bir lider oraya gittiğinde alan tertemiz hale getirildiğini, insanların mitinge gitmek için teşvik edildiğini gördük. Ama bunların hiçbirisi fayda etmeyecektir. Milletimiz doğuda batıda her tarafta gerçeği görmüştür. AK Parti'nin 780 bin kilometrekare vatan coğrafyasındaki bütün insanları kardeş kabul eden projesi, millet tarafından kabul gördü. İnanıyorum ki 12 Haziran seçimlerinde bunu bir kez daha göreceğiz."
Türkiye’nin son 8,5 yılda her alanda büyük bir atılım yaşadığına işaret eden Nevzat Pakdil, bu haliyle sadece bölgenin değil dünyanın örnek aldığı bir ülke haline geldiğini kaydetti.
CİHAN