HABERDENİZLİ.COM

“Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün önderliğinde 9 Eylül 1923'te siyasi faaliyetlerine başlayan CHP, 96 yıldır Türk siyasetindeki varlığını sürdürüyor”diyen CHP Pamukkale İlçe Başkan Adayı Savaş Akman, “Kurtuluş Savaşı sonrasında ulusal egemenliğe dayalı, tam bağımsız yeni bir Türk devleti kurmak isteyen Atatürk, ülkeyi hem yeni bir yönetim şekli hem de siyasi partilerle tanıştırdı. Bu kapsamda, ülkenin ilk siyasi partisi olan ‘Halk Fırkası’, Atatürk tarafından kuruldu. Adının başına 1924'te ‘Cumhuriyet’ sözcüğü eklenen parti, 1935'teki 4'üncü kurultayda ‘Cumhuriyet Halk Partisi’ adını aldı. Cumhuriyetin ilk yıllarında "Cumhuriyetçilik", "Halkçılık", "Milliyetçilik" ve "Laiklik"i dört temel ilke olarak benimseyen CHP, 1935'te buna "Devletçilik" ve "Devrimcilik" ilkelerini de ekledi. Bu ilkeler, partinin amblemine de yansıtılarak "altı ok" simgesi benimsendi. Bülent Ecevit'in genel başkanlığı döneminde, 12 Eylül 1980 askeri darbesinin ardından Cumhuriyet Halk Partisi de diğer siyasi partilerle birlikte kapatıldı. Parti daha sonra 3821 sayılı yasaya dayanarak kuruluşunun 69'uncu yıl dönümü olan 9 Eylül 1992'de tekrar açıldı.” dedi.

AYNI İNANÇ VE KARARLILIKLA YOLUMUZA DEVAM EDİYORUZ
Cumhuriyet Halk Partisi Denizli temsilcileri olarak, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün çizgisinden sapmadan, dün olduğu gibi, bugünde aynı kararlılıkla yola devam ettiklerini söyleyen CHP Pamukkale İlçe Başkan Adayı Savaş Akman, “Atatürk’ün bıraktığı en büyük miraslar olan, Türkiye Cumhuriyeti ve Cumhuriyet Halk Partisini geleceğe taşımak için var gücümüzle çalışacağız” dedi.

Bu önemli mirasların hakkettiğ değeri görmeleri için siyaseten atılması gereken adımları çok iyi bildiklerini aktaran Akman, “Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün bize bıraktığı emanetler sahip çıkmak, yüceltmek ve ileriye götürmek için var gücümüzle çalışacağız. 96 yıl önce yakılan bu ateşin, onuru, bilinci ve hissiyatının ne kadar önemli olduğunu biliyoruz. Bu anlamda, Türkiye Cumhuriyeti’nin Atatürk’ün hayal ettiği bir ülkeye dönüştürmek, onun ilke ve inkilapları ile geleceğe götürmek için sorumluluktan kaçmayacağız.” dedi.