Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Denizlili sanayici ve işadamlarıyla bir araya geldi. Denizli Organize Sanayi Bölge Müdürlüğü'nün Anemon Otel'de düzenlediği toplantıya, Bakan Zeybekci'nin yanı sıra, AK Parti Denizli İl Başkanı Necip Filiz, AK Parti Denizli Milletvekilleri Mehmet Yüksel ve Bilal Uçar, AK Parti Denizli Milletvekili Adayı Şahin Tin, Denizli Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Abdülkadir Uslu, Zorlu Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Nazif Zorlu, Bereket Enerji Yönetim Kurulu Başkanı Ceyhan Saldanlı, Hürsan Havlu Üretim Sanayi ve Ticaret AŞ. Yönetim Kurulu Başkanı Derya Baltalı ve Denizli’nin önde gelen iş adamları ve sanayicileri katıldı. Denizli Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Abdülkadir Uslu, toplantının açılış konuşmasında, ülke ekonomisinin içinde bulunduğu durumu gözden geçirmek için Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci’yi davet ettiklerini anlatarak, “Biz 40 yılın üzerinde sanayinin üzerinde çalışıyoruz. Bütün sanayiciler memleketin ilerlemesi için canla başla mücadele ediyoruz. 80 darbesinin getirdiği siyasi bunalım en çok bizleri etkiledi. Dışa kapalı bir ekonomimiz vardı. Bilgi birikimimiz yoktu, telekomünikasyon yoktu, havaalanları yoktu, yollar yoktu. Sonra Turgut Özal geldi ve bizler dışa açılmaya başladık. İhracatımız arttı” dedi.

Uslu’dan koalisyon uyarısı 
Türkiye’de koalisyon dönemlerine de değinen Uslu, “400 milyar dolar olan ekonomimiz, 2001 yılında 200 milyar dolarlara geriledi ve biz Türkiye tarihinin en büyük banka krizi ile karşı karşıya kaldık.  Gecelik faizler yüzde 700’lere çıktı. Bu ne demek oluyordu? 5 lira borcunuz varsa sabah kalktığınızda 10 lira oluyordu. 2002 seçimlerinde AK Parti tek başına iktidara geldi 13 yılda 800 milyar dolarlık bir ekonomiye sahip olduk. Şimdi yine büyüyen Türkiye’nin önü kesilmeye çalışıyor. Ülke yine koalisyon süreçlerine sokulmak isteniyor. Bunu bütün çevremize anlatmalıyız. Türkiye çok zor bir süreçten geçiyor. 1 Kasım seçimlerinde eğer tekrar koalisyon çıkarsa bundan en çok biz etkileniriz. O yüzden 1 Kasım seçimlerinde bu bilinçle hareket etmeliyiz” dedi.

Türkiye'nin sıkıntıya düşecek hiçbir şeyi yok
Türkiye’nin 2008 krizinden sonraki istihdam artışında dünyada lider olduğunu ifade eden Bakan Zeybekci, şöyle konuştu: “2014 ve 2015'in 8 ayında Türkiye cari açığını yüzde 42 iyileştirdi. Geçen gün uluslararası kuruluşlar, Türkiye'nin cari açığının yüzde 9,4'ten bu sene yüzde 4,6'ya düşeceğini belirtti. Böyle bir cari açığınız olduğunuz zaman siz merak etmeyin, endişe edeceğimiz bir şey kalmaz.” Türkiye'nin sıkıntıya düşecek hiçbir şeyi olmadığını vurgulayan Bakan Zeybekci, “Türkiye'nin 396 milyar dolar kamu ve özel toplam borç stoğu. Bunun yüzde 70 civarında özel sektöre ait. Kısa vadeli borcu 120 milyar dolar. Bir yıl içinde kapatmak zorunda kalabileceği borçtan bahsediyorum, 120 milyar dolar. Merkez Bankası kaynaklarının şu anda kullanılabileni 100 milyara yakın. Önümüzdeki süreçte Merkez Bankası'nın rezervleri çok hızlı bir şekilde artacak. Onun da neden artacağını ileriki günlerde açıklayacağım” dedi.

“2016 Türkiye için şahlanma yılı olacak”
1 Kasım seçimlerinden sonra hükümetin kurulmasıyla 7 Haziran'ın ardından yaşanan kayıpların hızlı bir şekilde telafi edileceğini anlatan Bakan Zeybekci, “2016 Türkiye için bir kalkınma ve şahlanma yılı olacak” diye konuştu. Türkiye ihracatında yaşanan düşüşün dünyadaki ekonomik gelişmelerden kaynaklandığını ifade eden Bakan Zeybekci, büyüme rakamlarını değerlendirdi. 2016, 2017 ve 2018 yılı için hedeflenen büyüme rakamlarını fazla muhafazakar bulduğunu belirten Bakan Zeybekci, “Türkiye'de ertelenen bir yıl var. Bu ertelenen bir sene aynı şekilde dünyada da böyle. Bizim en büyük pazarımız olan AB 2015 yılının sonuna doğru, şu anda beklentiler seviyesinde kıpırdamaya başladı. 2016'da daha da artacak. Türk ekonomisi 2016'dan itibaren şu anda hükümetimizin aldığı tedbirlerle gerek tüketim gerek büyümede gerek piyasalarda inanılmaz bir canlanma yaşayacak. Onun için diyorum 2016 büyümesi yüzde 5 rakamını artık çok dokunduğumuz bir noktaya gelecek belki yakalayıp geçebildiğimiz bir noktaya gelecek" dedi.