2002’den bu yana sahip çıktığınız partinize, evlatlarınıza yine sahip çıktınız. Sizler ülkemiz üzerinde oynanan oyunları gördünüz ve bu oyunları bozdunuz. Biz buradayız dediniz, Sizler o sandıklara kaosu, şiddeti, terörü istikrarsızlığı gömdünüz.” dedi.
Sadece AK Parti’nin değil, AK Parti’ye gönül verenlerin değil , bütün Türkiye’nin kazandığını belirten Filiz: “ Bugün geleceğimiz kazanmıştır, umudumuz kazanmıştır. Bu aziz millet her türlü tartışmaya, gerginliğe son noktayı koymuş, Türkiye’nin istikbali üzerindeki bütün soru işaretlerini oylarıyla sona erdirmiştir.” diye konuştu..
Türkiye’nin bu sonuçla birlikte ayaklarına vurulmak istenen prangalardan kurtulduğunu vurgulayan Filiz;  “ Milletin iradesine ipotek koymak isteyenler hakettikleri cevabı milletten almıştır. Bu zafer 78 milyonundur. Kazanan gençlerdir, kadınlardır, çiftçilerdir, memurlardır, işçilerdir, emeklilerdir. Kazanan 78 milyondur. Bugünün kazananı yoksullardır, kimsesizlerdir, kısık seslerdir, mazlumlardır.” şeklinde konuştu.
AK Parti’nin bugünden sonra da toplumun her kesimini kucaklamaya devam edeceğini ifade eden Filiz; “Siyasi tercihleri ne olursa olsun, etnik kökeni ne olursa olsun bilinsin ki önümüzdeki 4 yıl omuzlarımıza aldığımız sorumluluğu bütün vatandaşlarımıza karşı yerine getireceğiz. Herkesi kucaklayacağız. Bu temiz topraklara biz sadece sevgi tohumları ekmeye geldik. Sevgi çınarları büyüteceğiz. Çınarların altında 78 milyonu kardeş kılacağız, dost kılacağız.” dedi.
Ak Parti Denizli İl Başkanı Necip Filiz, Her iki vatandaştan birinin oyunu alarak, 81 ilin, 7 bölgenin tamamında oylarını arttırdıklarını belirterek; “AK Parti’ye tek başına iş başına dediniz. Milletimizin talimatı başımızın üzerindedir. Türkiye şu andan itibaren yapılan tartışmaları geride bırakarak gelecek hedeflerine odaklanmalıdır.  Biz de hiç vakit kaybetmeden seherle birlikte iş başına dedik. Büyük rüyalarımız var. Yapacak çok işimiz var. Hedeflediğimiz çok projemiz var. Bunları tek tek hayata geçirmek için gece gündüz çalışacağız.” dedi.
Kavganın gürültünün olmadığı siyasetin normalleştiği herkesin birbirine barış içinde selam verdiği yeni bir türkiye için hep birlikte kolları sıvamamız gerektiğini ifade eden Filiz; “ Bu ak davayı, AK Parti’yi asla kibirle kirletmedik. Bundan sonra da kibrin kendini beğenmişliğin bu kapıdan içeri girmesine asla izin vermeyeceğiz. Sizlerin evladı olmaya, kardeşi olmaya devam edeceğiz” şeklinde konuştu.
Bizler her zaman  biriz, iriyiz, diriyiz diyen Filiz;  “ Son 13 yıl içinde 14 Ağustos 2001’den bu yana bu hareketin içinde bulunmuş, ter dökmüş bütün gönüldaşlarımıza, bu kadrolara hizmet veren bütün büyüklerimize, milletvekillerimize, teşkilat mensuplarımıza , Ak yürekli , Ak sevdalı kardeşlerimize, Her partiden AK Parti saflarına katılan bütün seçmenlerimize,  bir kez daha minnetlerimizi sunuyorum. Allah yolumuzu hayreylesin.” diyerek sözlerini bitirdi.