Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Denizli’de gelecek hafta düzenlenecek olan 5. Uluslararası Türkçe Sözlü Müzik Festivali için Çamlık Ofis’te düzenlenen basın toplantısına katıldı. Toplantı da Türkçenin daha yaygın kullanılması için Denizli Belediye Başkanıyken karar aldıklarını belirten Zeybekci, dilin daha fazla yaygınlaşması gerektiğini söyledi. Avrupada’dan Arap Dünyasına kadar ilgiyle izlenen Türk dizilerinin de Türkiye ve Türkçe’nin tanıtımı açısından önemli bir araç olduğunu  belirten Zeybekci,
"Kültür coğrafyamıza baktığımız zaman bölgede en çok seyredilen ve ilgi görenin Türk dizi ve filmlerinin olduğunu görüyoruz. Bizim değerlerimize bağlı Türk dizi ve filmlerinin bu bölgede olması bizi mutlu eder. Türk dizi ve filmlerini de bölgedeki yaptıkları çalışmalara bağlı olarak maddi anlamda bire bir desteklemek istiyoruz. Bunun sadece kamuyu değil, özel sektörü de destekleyeceğiz. Türk müzik, dizi ve film sektörünün Ekonomi Bakanlığı tarafından büyük destek göreceğinin altını çiziyorum" dedi.

TÜRKÇE BÖLGEDE ÇOK ÖNEMLİ BİR DİL
Türkçenin kullanım alanının daha da yaygınlaşmasının ülkenin gelişmesine bağlı olarak artacağına dikkat çeken Zeybekci, şöyle konuştu: 
"Balkanlardan Çin Seddi’ne kadar olan coğrafyada Türkçe var. Avantajlı olduğumuz bir coğrafya var. Bölgede Türkçe isimlerle her şeyi isimlendirip satabiliriz ancak Türkiye’deki birçok ürünün üzerinde yabancı isimler var. Tekstilde, mobilyada, her yerde. Bu bir süreçtir. Eğer siz dünyada siyasetinizle, tarihinizle, demokrasinizle, milli gelirinizle marka haline gelirseniz Türkçe isimlerin her şeyde kullanılmaya başlandığını göreceksiniz. Gömleğin, ceketin, arabanın isminin Türkçe olması bu süreçte olacaktır. Bunu yaşamaya başladık. 2023’e kadar olan dönemde ülkemizin komple bir marka haline gelmesi ve marka haline gelmiş bu ülkeden çıkan tüm ürünlerin herkesin taşırken göstermek isteyeceği ürünler haline gelmesi zamanla olacaktır."