MHP Genel Başkan Yardımcısı ve Ankara Milletvekili Tuğrul Türkeş, Akil İnsanlar'ın AK Parti’nin propagandistleri olduğunu öne sürdü. Türkeş, Denizli Ulu Cami’de cuma namazını kıldıktan sonra Genel Başkan Yardımcısı ve Milletvekili Emin Haluk Ayhan’la birlikte babası merhum Alparslan Türkeş için düzenlenen yemekli Mevlit programına katıldı. Burada gazetecilere açıklamalarda bulunan Türkeş, siyasi iktidarın çözüm süreci adı altında teröristbaşıyla görüştüğünü, ardından onun istekleri doğrultusunda birtakım faaliyetler yürütüldüğünü öne sürdü: “İktidar kendi yaptığı yanlışlara, hukuk ihlâllerine ortak aramak adına bir dizi çalışma yapıyor. Bununla birlikte Akil Adamlar adı altında, 1919 yılındaki Heyet-i Nasiha’ya benzeyen bir ekip teşkil etmiştir. Akil Adamlar grubun, meşrepleri ve menşeleri itibariyle bu çalışmaya çok uygundur.”

Bu süreçte birçok kanun ihlâli yapıldığını öne süren Türkeş, “Devletin kesesinden bunlar nasıl seyahat edecek? Bunların masrafları, neresi tarafından karşılanacak? Bunlar,çalışmaları için bedel de alacaktır. Bunlar halkın dikkatinden kaçırılıyor. Devletten bunlar ödenecekse milli devletten ödenecek parayla AKP propagandistleri bölgelere dağıtılıyor. AKP’nin yanlışına toplumu ikna etmek için bir dizi propagandist tespit edilmiştir.” dedi.

Bir gazetecinin, bazı AK Parti yöneticilerinin, “Merhum Alparslan Türkeş yaşasaydı bu sürece destek verirdi.” diye açıklama yaptığı hatırlatması üzerine Tuğrul Türkeş, “Bu açıklamalara verebileceğim en hafif cevap, cahilcedir. Bu sözler, AKP’nin fikrî bir açmaz içinde olduğunu gösteriyor. İktidar, kendisini anlatırken merhum Adnan Menderes ve Turgut Özal’a dayandığını söylüyor ancak fikrî çaresizlik içinde kaldığında da Alparslan Türkeş’in sözlerine sığınacaksın. MHP bu konuda merhum Alparslan Türkeş’in çizgisini sürdürmektedir. Eğer AKP’li vekiller, akil yöneticiler, 'Türkeş yaşasaydı ne yapardı?' diye merak ediyorsa bugünkü MHP’ye baksınlar ve derhal bu yanlıştan vazgeçsinler.” şeklinde konuştu.