AK Parti İl Başkanı Avni Örki, iki haftalık yoğun çalışma ile kabul edilen, içi müjdelerle dolu torba yasanın toplumun her kesiminin talebinin gözetilerek hazırlandığını söyledi. Torba yasayla açıklanan müjdelerin kimilerinin ağıt yakmasına karalar bağlamasına neden olduğunu belirten İl Başkanı Örki, “Seçime odaklı değil, millet odaklı millete sevdalı siyaset anlayışıyla çalıştık. Ramazan Ayında tatile çıkmak yerine, milletin çözüm bekleyen birçok meselesine çözüm getirdik. Bu çalışmaları neticesinde milletvekillerimizin Denizli’ye bu gelişleri daha önceki gelişlerinden daha farklı olacak. Heybelerimiz daha dolu olarak milletimizin karşısına çıkacağız. Torba yasanın müjdeleri kimilerinin ağıt yakmasına karalar bağlamasına neden oldu. Üyeleri bayram ederken mimar mühendisler odası yönetimi neden çıldırıyor anlayamıyoruz. Bu tavırlarıyla sadece kendi menfaatlerini düşündüklerini bir kez daha ortaya koymuşlardır. Halkın talep ve isteklerinden kopuk yaşayan CHP de yasanın bu kısmı ile ilgili Anayasa Mahkemesi’ne iptal davası açacağını ifade etmiştir. CHP yi de bu tavırları nedeniyle halka havale ediyoruz.” diye konuştu.

Torba yasanın bazı müjdeleri

Türkiye’nin tarihinin en kapsamlı sivilleşme ve demokratikleşme adımlarını kararlılıkla atmaya devam ettiğini, atılan her adımda daha özgür, daha güvenli ve daha huzurlu bir toplum olduklarını belirten Örki, “Kabul edilen torba yasa ile 100 bin sözleşmeli personel kadroya geçirilecek 28 Şubat mağduru memurların geriye dönük primleri kurumlarınca ödenecek 28 Şubat döneminde görevden atılan memurların görevlerine yeniden dönebilmesi sağlanacak. Sayıştay, kamu payı yüzde 50 ve üzerinde olan her çeşit şirketi denetleyebilecek. Güngören ve Reyhanlı gibi yerlerde gerçekleşen patlamalarda ölenler sivil Şehit sayılacak yakınlarına tazminat maaş ve kamuda istihdam hakkı verilecek. Şehit ailelerine kamuda iki, yaralananların yakınlarına ise bir istihdam hakkı sağlanacak. Görev başındayken hayatını kaybeden devlet görevlilerinin anne ve babalarına muhtaçlık şartı aranmadan maaş bağlanacak Şehit yakınlarına ücretsiz seyahat hakkı verilecek. Su ve elektrik faturalarında indirim sağlanacak. Gazilere ve vazife malulü aylığı alan dul ve yetimlere faizsiz konut kredisi sağlanacak. 65 yaşını doldurmuş hiçbir geliri olmayanlara yapılan aylık ödeme miktarı artırılacak. Köy korucuları ve muhtarların maaşları artırılacak. Engelli çocuğuna bakan anne ve baba sağlık sigortası kapsamına alınacak.” Diye konuştu

35. inci madde değiştirildi

Kabul edilen torba yasa ile TSK İç Hizmet Kanununun 35. maddesinin değiştirildiğini, darbecilerin darbelerine yasal dayanak olarak gösterdiği bu maddenin tarih olduğunu anlatan Örki, “Bu maddenin kaldırılması memleketin demokrasisi açısından çok önemli bir yere sahiptir. Zira bu maddede Cumhuriyeti koruma ve kollama görevi TSK ya verilmiş. Bu görev nedeniyle de kendilerince Cumhuriyete saldırı olarak düşündükleri her konuda ya da daha tehlikelisi kuzuyu yemeyi kafasına koymuşların suyu bulandırıyorsun demesine bahaneler oluşturulmuştur. Elbette bu madde kesinlikle darbe yapmayı meşru bir hale getiren bir madde değildir. Sadece art niyetli kişilerin karanlık odakların istismarına ve kullanımına açık bir maddedir. Darbeci ve cuntacıların meşruiyet kılıfı olan bu maddeyi AK Parti milletinden aldığı güçle yok etmiştir” şeklinde konuştu.