AK Parti Denizli İl Başkanı Necip Filiz, Ankara’da yaşanan ve ülkeyi yasa boğan terör olayı sonrası yaptığı değerlendirmede, “Terör ne taraftan gelirse gelsin ırkına, mezhebine bakılmaksızın lanetlenmesi gereken bir olaydır” dedi.
Yazılı bir basın açıklaması yayımlayan Başkan Filiz, açıklamasına, “Alçakça, menfur bir saldırıda hayatını kaybeden vatandaşlarımızın acısı  yüreğimizi  yakmıştır. Bu saldırı demokrasimize yapılmış bir saldırıdır” ifadeleri ile başladı. Başkan Filiz sözlerini, “ Vakit, Millet olarak  bu lanet saldırı karşısında dayanışma içinde olacağımızı bir kez daha gösterme vaktidir.  Gün her türlü tahrike karşı, nefret dili kullananlara karşı birlik ve beraberliğimizi koruma günüdür. Birilerinin İntikam diline karşı vatandaşlarımızı sağduyuya davet ediyoruz. Bu olay nedeni ile Devletimizin ilan ettiği ulusal yas 78 milyonun ortak hissiyatının bir nebzede olsa tercümanı olacaktır” ifadeleri ile sürdürdü.

BU KATLİAMI YAPANLAR İNSANLIK DÜŞMANLARIDIR
Çağrıda bulunan Başkan Filiz, “Gelin hep birlikte terörü yapana ve mağduruna göre değerlendirip kınamaktan karşısında durmaktan kaçınanların yerine terörü yapanı ve bu teröre çanak tutanları kınayalım. Bu katliamı yapan insanlık düşmanları, birliğimize beraberliğimize kastetmiştir.  Ülkemizi bir yangın yerine çevirmek istemişlerdir. Ancak yüce Milletimiz bu senaryoları daha önce de çok gördüğü için bu yaşananlara geçmişte  prim vermemiş, bugünde, yarında prim vermeyecektir. Türkiye Cumhuriyeti Devletinin bölünmez bütünlüğü, birliği ve beraberliği üzerinde kimsenin oynama cesareti olamayacaktır. Bu devleti, bu yüce milleti şantaj, tehdit ve bombalı alçakça saldırılar ile diz çöktüreceğine inanan  zavallılara, bu topraklar geçmişte dar geldiği gibi yarında dar gelecektir. Hiç kimsenin endişesi olmasın. Bir ve beraber olduğumuz, kardeşlik huzur ve hukukunu muhafaza ettiğimiz müddetçe;  içeriden ve dışarıdan desteklense dahi bu terör bitecek ve bitinceye kadar bu mücadele kararlı bir şekilde sürecektir. Milletimizin başı sağolsun. Bu alçak saldırıyı kınıyor, vefat eden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet diliyor ve yaralılarımıza acil şifalar temenni ediyorum” dedi.