AK Parti Denizli Milletvekili Mehmet Yüksel, Suriye’nin artık meşrutiyetini kaybettiğini belirterek, akan kanın durması için acilen bir geçiş hükümetinin kurularak barışın tesis edilmesi gerektiğini söyledi.
Mehmet Yüksel, Suriye’deki olaylarla ilgili değerlendirmelerde bulundu. Suriye'nin bir ateş çemberi içinde olduğunu kaydeden Yüksel, "Orada her gün masun insanlar bir hiç uğruna katledilmekte ve zulüm görmektedirler. Orada yaşanan bu gelişmelere Türkiye’nin kayıtsız kalması beklenemez. Hemen yanı başımızda yanan bu ateşin sönmesi için her ne gerekiyor ise yapmak bizim görevimizdir. Suriye de kriz günden güne derinleşmeye devam ediyor. Halen tüm bu yaşananlara rağmen Suriye'deki Esed yönetimine destek veren ülkeler artık desteğini çekmelidirler. Bu krizin sonlandırılması için uluslararası düzeyde yapılan girişimler mutlaka neticeye ulaştırılmalıdır. Türkiye bu anlamda üzerine düşen vazifeyi fazlasıyla yerine getirmiş ve halen yerine getirmeye gayret eden bir ülke durumundadır. Bu yaşanan gelişmelerle birlikte bu ateşin içine ülkemizi çekme gayretinde olanlar vardır ve mutlaka olacaktır.” dedi.
Türkiye oyuna gelmeyecek tuzaklara düşmeyecek kadar büyük bir ülke olduğunu ifade eden Yüksel, “Türkiye gücünü tarihin altın sayfalarından alan büyük ve köklü bir devlettir. Türkiye’nin tek dileği, Suriye’ye barış ve huzur gelsin, istikrar olsun ve masum insanlar bir hiç uğruna öldürülmesin. Masum canlar katledilmesin.” diye konuştu.