Diğer terör eylemleri gibi Ankara Tren Garı’ndaki saldırının da, birliğimizi, beraberliğimizi, kardeşliğimizi ve geleceğimizi hedef aldığını ifade eden Başkan Subaşıoğlu, bu saldırı karşısında göstereceğimiz dayanışma ve kararlılığın teröre vereceğimiz en büyük ve en anlamlı cevap olacağını vurguladı.
Ankara’daki saldırıyı gerçekleştirenlerin amacının, farklı toplum kesimlerini birbirine düşürmek olduğuna dikkat çeken Başkan Subaşıoğlu, “Bu konuda herkes sorumlu davranmalı, dikkatli hareket etmeli, terörün yanında değil karşısında yer almalıdır.  
Hiç şüphesiz bu olay, ülkemizin “birliğini, beraberliğini ve huzurunu” hedef alan hain bir saldırıdır.
Böylesine hassas dönemlerde bu gibi kalleşçe gerçekleştirilen saldırılardan nemalanmak isteyen çevreleri, Aziz Milletimiz edindiği acı tecrübelerle yakinen tanımıştır.
Bu noktada meydana gelen terör saldırısının amacına ulaşmasına izin vermemek adına Millet olarak dayanışma içerisinde olup, bu tür saldırıların tümüne karşı, aynı duyarlılık ve samimiyetle tavır almalıyız.
Hain terör olayları karşısında göstereceğimiz “dayanışma, kararlılık ve samimiyet” teröre vereceğimiz en büyük, en anlamlı cevap olacaktır.
Milletimizin huzurunu, ülkemizin güven ve istikrar ortamını bozmayı amaçlayan bu saldırıda, hayatlarını kaybeden vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet, ailelerine ve Aziz Milletimize başsağlığı, yaralanan vatandaşlarımıza acil şifalar diliyorum"dedi.