TRABZON (CİHAN)- Saadet Partisi’nin Trabzon milletvekili adayı Muhittin Hamdi Yıldırım, AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Hopa'da konvoyuna taş atanların 10 sene önce ilköğretim okuluna ve liseye giden çocuklardan oluştuğunu iddia etti.
    SP adayı Muhittin Hamdi Yıldırım, Vakfıkebir’de partisinin düzenlediği mitingde vatandaşlara hitap etti. Yıldırım, “5 gün sonra neyin seçimini yapacağız. AKP’nin, MHP’nin, CHP’nin, SP’nin şu kırmızı bayraklarını mı seçeceğiz. Yoksa biz bir manayı, bir geleceği bir nesli, bir işi bir aşı bir ülkenin meselelerinin çözümünü mü? Ebetteki bizler geleceğimizi seçeceğiz. Bunu seçebilmek için ölçümüzü çok iyi, çok ayarlı, çok net bir şekilde projektörümüzü bu partilerin üzerinde tutmamız gerekiyor” dedi.
    SP adayı Yıldırım, AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Trabzon'daki konuşmasına da tepki gösterdi. Yıldırım, “Erdoğan 'ben Hopa’ya gittim. Zira ben Hopa'ya eşkıyaların indiğini bilmiyordum. Beni taşladılar ey Trabzonlular.' diyor. Ben de diyorum ki? Şu gazetelere bir bakayım. Başbakan'ı taşlayan silahlı eşkıyalar dağdan mı indiler. Baktım resimlere 20-17 yaşındaki çocuklar. Bu çocuklar 10 sene önce senin ilköğretim okuluna, senin lisene gitmedi mi? Milli Eğitim Bakanı'nı sen tayin etmedin mi? Bunlara neden imanını öğretmedin?" eleştirisinde bulundu. CİHAN