İZMİR (CİHAN)- Saadet Partisi (SP) iktidarında devletin gerçek anlamda hukuk devleti olacağını kaydeden Avukat Bayram Sakartepe, "Devlet tahakküm eden konumda değil, milletin emrinde ve hizmetinde olacaktır." dedi.
    Ege Demokrat Hukukçular Derneği’ni ziyaret eden 2. Bölge 1. sıra adayı Avukat Bayram Sakartepe, burada yaptığı konuşmada Saadet Partisi’nin anayasa, demokrasi, idari reform ve yargı konularındaki politikalarını anlattı. İnsanın doğal hak ve özgürlüklerinin tam anlamıyla korunacağını ifade eden milletvekili adayı Sakartepe, herkesin inandığı gibi düşüneceğini, düşündüğü gibi konuşacağını ve konuştuğu gibi yaşayacağını söyledi.
    Saadet Partisi iktidarında ifade özgürlüğü önündeki tüm engellerin kaldırılacağını ifade eden Sakartepe, “İnsan haklarına, özgürlüklere ve hukukun üstünlüğüne dayalı tam bir demokrasi tesis edeceğiz. Saadet Partisi, haklı olanı koruyan hak anlayışını esas almaktadır. Devletin varlık nedeni, haklının yanında yer almak ve haksıza karşı tavır almaktır. Saadet Partisi hantal bürokratik yapıyı değiştirecek ve kamu kurumları insanı merkeze alarak yeniden yapılandırılacaktır.” şeklinde konuştu. Saadet Partisi’nin demokrasinin temel ilkelerine, evrensel hukuk normlarına ve insan haklarına uygun tam sivil bir anayasa hedeflediğine vurgu yapan Saadet Partisi adayı Sakartepe, sözlerini şöyle sürdürdü: “Yeni anayasa, bireyi esas alan, temelinde insan haklarının noksansız bir şekilde yer aldığı, özgürlüklerin insana yaraşır bir şekilde korunduğu, kuvvetler ayrımı ilkesini hayata geçiren, sosyal devleti ve hukukun egemenliğini çağdaş bir anlayışla ele alan, sivil, özgürlükçü bir anayasa olacaktır. Saadet Partisi, toplumun bütün kesimlerinin görüş ve önerilerini esas alarak milli mutabakata dayanan milli bir anayasa hazırlayacaktır.”
    Ülkenin en başta gelen ihtiyaçlarından birinin yargı reformu olduğuna inandıklarını dile getiren Bayram Sakartepe, yargıdaki davaların süratle neticelendirileceğini ve adaletin bir an önce gerçekleştirileceğini bildirdi. İnsan hakları ihlalleri konusunu ele alan ‘İnsan Hakları İhtisas Mahkemeleri’ kurulacağını belirten Saadet Partisi milletvekili adayı Sakartepe, yargı hatalarının azaltılması için genel mahkemeler arasında ihtisaslaşmayı sağlayacaklarını kaydetti. Sakartepe sözlerini şöyle tamamladı: “Türkiye'nin köklü bir idari reforma ihtiyacı vardır. Kurumları yerli yerine koyan, şeffaf ve dinamik bir işleyişi esas alan, yerel yönetimleri güçlendiren, onlara yetki ve sorumluluk yükleyen, her aşamada demokratik katılım denetimini işleten, millet iradesini öne çıkaran bir reformu gerçekleştirmek ana hedefimizdir.” CİHAN