BURSA (CİHAN)- Bağımsız Muş Milletvekili Sırrı Sakık, Başbakan Recep Tayip Erdoğan’ın BDP'yi terörist olarak suçlamasını sert bir dille eleştirdi. Sakık, “Kürt halkının haklarını Kürt halkının özgürlüklerini savunmak, renklerini taşımak terörizmse, evet biz teröristiz.” dedi.

BDP Bursa İl Başkanlığı’nın, Gökdere Meydanı’nda düzenlenen mitingde konuşan Bağımsız Muş Milletvekili Sırrı Sakık, Başbakan Erdoğan’ı sert dille eleştirdi.
Kimi dağda, kimi bayırda, kimi cezaevinde, kimi toprağın altında özgür olabilmek için ağır bedeller ödendiğini söyleyen Sakık, “Sen dönüyorsun Kürtlere diyorsun ki ‘Kürt sorunu yok’. Tüm Kürtlerin değerine terörist diyorsun. BDP’ye terörist diyor. Sayın başbakanın mantığına göre, bacılar kardeşler puşiler varsa hava kaldırabilir mi? İşte bu renkleri taşıyanlar sayın Başbakana göre terörist. Çocuklarımız ana dilde eğitim istediği için terörist, dağdaki kardeşimiz terörist. Bursa’dan sana sesleniyorum Sayın Başbakan; Kürt halkının haklarını Kürt halkının özgürlüklerini savunmak, renkleri taşımak terörizmse evet biz teröristiz sayın Başbakan. Biz teröristiz; ama sana iki lafım daha vardı. Eğer bugün yürekli şekilde söylüyorsak halkımızın değerlerine sahip çıkmak istiyorsak teröristiz. Dinine, kültürüne gem vurmak bir halkı yok saymak faşizmdir. Siz de faşişstsiniz o zaman.” diye konuştu.

Halkın değerleriyle oynanmamasını isteyen Sakık, yine dağa çıkma tehdidinde bulundu. Miting alanına gelirken “Apo’ya selam” sloganlarıyla karşılanan Sakık, Gemlik’ten geçenken İmralı’ya selam gönderdiğini söyledi. Churchill’in “Hitler’e karşı dağda, denizde, karada mücadele edeceğiz” sözüne atıfta bulunan Sırrı Sakık, şunları söyledi: “Hopa’daki adamımız da teröristiz. İstanbul’daki adaylar da terörist. Niye? Bunlar Türkiye halkının vicdanına seslendikleri için Sayın Erdoğan'ın koltuğunu, tahtını salladıkları için herkes terörist. Churchill Alman faşizmine karşı ‘mücadele edeceğiz’ demişti. AKP faşiszmine karşı dağda, ovada, karada, denizde, Bursa’da, Hopa’da mücadele edeceğiz.”
CİHAN