Adalet  ve Kalkınma Partisi Denizli Büyükşehir Belediye Başkan Aday Adayı Sezer Cihan, Tarihi Kaleiçi Çarşısı'ndaki esnafları ziyaret etti. Tarihi yapılar ve müzeler üzerine yatığı çalışmalarla Türkiye'de ismini duyuran Cihan, Kaleiçi'nde bulunan esnafların tamamını ziyaret ederek onlarla tek tek sohbet etti ve Kaleiçi ile ilgili projesini açıkladı. Tarihi Kaleiçi Çarşısı'nda yapılacak çalışmaların tamamının esnafların içinde olacağı bir komisyon marifeti ile yapılacağını açıklayan Cihan, esnaflardan beş kuruş talep etmeyeceklerinin altını çizdi.

YENİ KALEİÇİ GELİYOR

Tarihi Kaleiçi'nin dış cephe güzelleştirmesinden başlayarak çok sayıda yenilikler getireceğini açıklayan Cihan, " Göreve geldiğimizde ilk yapacağımız çalışmalardan biri Tarihi Kaleiçi Çarşısı olacaktır. Kaleiçi ziyaretinde gördük ki esnafların bizlerden beklentileri çok büyük. Zorlu Holding tarafından Denizli Valilik hizmet binasının arkasında yapılacak kent müzesi, Denizli'ye ciddi oranda yerli ve yabancı turist çekecektir. Bu turistlerin gezebilecekleri, alışveriş yapabilecekleri yerler gerekiyor. Turistler daha çok tarihi yerleri merak ediyor. Bu noktada ilk ön plana çıkan yer Tarihi Kaleiçi Çarşısı'dır. Gelen turistleri Kaleiçi'ne yönlendirmekle şehirde çok ciddi bir kaynak harekete geçirilecektir. Kale içine gelen yerli ve yabancı turistler ticaretin canlanmasına neden olacaktır. Kaleiçi, ışıklandırması ve üst yapısı ile mükemmel bir yer haline gelecek. Bunun yanında tabelaları da düzene sokacağız" dedi.

İKİNCİ ADIM HAZIR

Kaleiçi'nin alış veriş merkez kalitesinde bir yer olacağını açıklayan Cihan, "Kent Müzesi ve Kaleiçi arasını cazibe merkezi haline getireceğiz. Kaleiçi'ndeki çalışmalar devam ederken İkinci adım olarak sebze ve meyve halini ele alacağız. Bu iki hali esnafın kabul gördüğü prensipler çerçevesinde Denizi mimarisine uygun bir şekilde yeniden düzenleyeceğiz. Arkeoloji Müzesi, sebze ve meyve hali ile Kaleiçi'ni içine alan bu aks, iç turizmin,bayramyeri esnafının ve nihayetinde Kaleiçi'nin canlanması ve cazibe merkezi haline gelmesini sağlayacaktır. Zaman içinde bu çalışma şehre de olumlu yansımalar yapacaktır" dedi.