Ak Parti Merkezefendi İlçe Başkanı Ahmet Kayhan, Pamukkale İlçe Başkanı Hasan Aracı, Denizli Belediye Eski Başkanı Ali Aygören ve çok sayıda partilinin katılımı ile parti binasında gerçekleşen ve yoğun bir katılım ile yapılan basın açıklamasının açılışında konuşan AK Parti İl Başkanı Avni Örki, farklı heyecanları yüreğimizde yaşıyoruz. Denizli'ye hizmetkar olamak amacıyla yola çıkacak Sezer Cihan'ın aday adaylığını açıklayacağı gün. Sezer Cihan'a başarılar diliyorum" dedi.   Sözlerine Cumhuriyet bayramını kutlayarak başlayan Cihan, "Cumhuriyet'imizin 90. yılında tüm halkımızın Cumhuriyet Bayramı'nı kutlar, sevgi ve saygılarımı sunarım" ifadelerini kullandı ve "Hepimizin de bildiği ve inandığı gibi Dünya Lideri Büyük dava adamı sayın başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde Türkiye’yi geliştirme, kalkındırma, güçlendirme; Ülkemizde, bölgemizde ve dünyada barışı, huzuru, refahı tesis etme davasına sahip Ak Partimiz'in bu büyük davasına “Tarihine ve kültürüne sahip çıkan, Modern Şehir” anlayışıyla hitmetkar olmak için buradayım. Denizli Aşkına buradayım" sözleri ile aday adaylığını özetled.

 

DENIZLI BELEDIYESI'NDE GÖREV YAPTI

1990 yılında Selçuk Üniversitesi’nden Harita Mühendisi olarak mezun olduğunu ve Denizli Belediyesi'nde göreve başladığını anlatan Cihan, "Denizli Belediyesi’nde 15 yıl, mühendislik, İmar ve Şehircilik Müdürlüğü ve Belediye Başkan Yardımcılığı yaptım.9 Yıldır Gaziantep Büyükşehir Belediyesi’nde Daire Başkanlığı ve Başkan Danışmanlığı yapıyorum.  Bir taraftan aralarında İstanbul, İzmir, Bursa, Gaziantep, Kayseri, Konya, Denizli, Muğla, Edirne, Sivas, Malatya, Antalya gibi büyükşehir, il, ilçe belediyelerinin içinde olduğu 402 üyeli, Merkezi İstanbulda bulunan Tarihi Kentler Birliği’nin Genel Sekreterliğini yürütüyorum" dedi.

"DENİZLİ'Yİ ÇOK İYİ BİLİYORUM"

Toplam 15 yıl Denizli Belediyesindeki çalışmalarıdan kısa özetler sunan ve Denizli'li çok iyi bildiğini açıklayan Cihan, "Denizli’nin ilçelerini, mahallelerini, köylerini sokak sokak bilirim.  Bu zamanda 1:25000 Nazım İmar Planı, Depremsellik Haritası, Askeri saha geçiş yolu, 18. madde uygulamaları, kamulaştırma, inşaat vb. çalışmaları yürüttüm. Denizli'nin bana kazandırdığı bilgi birikimini ve deneyimini Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Asım Güzelbey'in ısrarlı daveti üzerine Gaziantep'te uygulama şansı buldum. Gaziantep’te ulusal ve uluslararası çok sayıda projenin hayata geçirilmesinde rol aldım. Gaziantep’in modern/marka kent vizyonuna uygun olarak il geneli ve büyükşehir sınırları içindeki alanın planlama çalışmaları, Raylı Sistem Planlaması ile  kentsel dönüşüm ve kentsel yenileme çalışmalarını yürüttüm.  Tarihi ve Kültürel mirasın korunması çalışmaları kapsamında, 2500 binanın cephe düzenlemesi ve restorasyonu ile tarihi alanda 25 kilometrelik alanda sokak sağlıklaştırma projelerini hayata geçirdim. Gaziantep’i müzeler kenti yaptık. Zeugma Mozaik Müzesi, Kent Müzesi, Mutfak Müzesi, Kahramanlık Panorama Müzesi, Bilim Müzesi gibi bir çok müzenin yapılması çalışmalarını yürüttüm" dedi.

ÇOK SAYIDA MÜZE PROJESI HAZIRLADI

Belediye ve şehircilik konularında 200 civarında eğitim ve seminerler verdiğini anlatan Cihan, "50 şehrimize giderek yerinde vizyon belirleme ve proje üretme konusunda destek verdim. Tarihi Kentler Birliği’ne üye 402 belediyeye yönelik proje yardımları, çeşitli etkinlikler ve kültürel mirasın korunmasına yönelik yayınların hazırlanması ile eğitim çalışmalarını yürüttüm. 2012 yılında, Altın Üçgen (Aydın-Denizli-Muğla)’da ‘Tarihi Dokuyu Canlandırma Çalıştayı’ çalışmaları gerçekleştirdim. Tarihi Kentler Birliği’nin uluslararası bir boyut kazanmasında ve Birliğin uluslararası alanda temsil edilmesi çalışmalarında da önemli görevler üstlendim. Türkiye'de ilk kez, 200.000 nüfusa hitap eden, 3.200 hektarlık bir alanda ekolojik kent çalışmalarını başlattım. Başta İngiltere, Fransa, İtalya, İsveç olmak üzere 21 Avrupa ülkesi ile planlama, kentsel tasarım, rist yönetimi, tarihi ve kültürel mirasın korunması ile müze projeleri yaptım. Dünya Bankası’nın Sürdürülebilir Şehirler projesinin içinde yer alarak Milano Polikeknik Üniversitesi’ndeki çalıştaylara katıldım.  Dünyanın 50 farklı üniversitesinin rektör ve hocaları ile Paris’te gerçekleştirdiğimiz toplantıda Multi Konfor standartlarında, enerji verimli, minimum karbon salan Okul projelerinin yapılması için çalışmaları başlattık. Üretilen projeleri Milli Eğitim Bakanlığı ve Belediyelerimiz ile paylaşacağız. Londra’da düzenlenen ve 52 bin kişinin ziyaret ettiği dünyanın en büyük Ekolojik yapı fuarı olan ECOBUİLD'de Türkiyede bir ilk olan Pasif Ev ve Ekokent projemizi anlattım" dedi.

POTANSİYEL AYAĞA KALDIRILACAK

Denizli'nin potansiyelini ayağa kaldıracaklarını açıklayan Cihan" Kültürlerin ve yolların kavşak noktasındaki DENİZLİ’nin UNESCO miras listesindeki Pamukkale’si, Leodikya’sı, Hierapolis’i vb. Tarihi değerleriyle, güçlü ekonomisi ve sanayisiyle, birlik ve beraberlik ruhu içerisinde yaptığı ve yapacağı vizyoner çalışmalarıyla dünyanın göz bebeği olan bir potansiyele sahiptir. Bu potansiyeli ile Denizlimiz'i uluslararası boyuta taşıyacak mega projelerimiz hazır. Şimdiye kadar hem Denizli Belediyesi'nde hem Gaziantep Büyükşehir Belediyesi'nde, hem 402 üyeli Merkezi İstanbulda bulunan Tarihi Kentler Birliği Genel Sekreterliği'nde, hem yerel, ulusal ve uluslararası boyutta yapmış olduğum çalışmalarda sahip olduğum birikim ve deneyimimle, özlem, aşk ve heyecanla tüm halkımızla birlikte Denizlimiz'e hizmet etmek ve hizmetkarı olmak için buradayım.  Denizlimiz'i hep birlikte dünyanın gözbebeği yapacağımıza olan inancım sonsuzdur. Çalışmalarımızın merkezine insanı koyduk. İnsanın olmadığı yerde hizmet de olmaz. İşçisinden sanayicisine, gençlerimizden yaşlılarımıza, öğrencisinden öğretmenine, kadınlarımızdan erkeklerimize, köylümüzden kentlimize, ulusal ve uluslararası boyutta, her kesimi kucaklayacak projelerimiz var. Daha önceki dönemlerde belediye başkanlığı yapmış olan çok değerli Başkanlarım Ali Aygören, Ali Marım, Ziya Tıkıroğlu ve önceki başkanlarıma yaptıkları hizmetlerden dolayı teşekkür ederim. Teşekkürlerimin en büyüğünü de AK Parti'nin Belediye hizmet anlayışını en güzel şekilde şehrimizde gösteren Nihat Zeybekci başkanıma ve şimdiki başkanımız Osman Zolan'a, sonsuz teşekkürlerimi sunarım.  Bu hizmet bayrağını mega projelerimizle daha ileriye taşıyacağıma hiç şüpheniz olmasın. Aynı zamanda AK Partimizin hizmet sevdasıyla herkesi kucaklayan başta İl Başkanımız Avni Örki ve önceki başkanlarımıza, başkan yardımcılarımıza, ilçe başkanlarımıza, kadın ve gençlik kolları başkanlarımıza, mahalle sorumlularımıza, çat kapı ekiplerimize, bütün üyelerimize ve AK Parti'ye gönül veren tüm vatandaşlarımıza candan teşekkür ederim" ifadelerini kullandı.

"AK YÜZÜMLE KARŞINIZDAYIM"

Sezer, konuşmasını devamında, "Birlik ve beraberlikten aldığımız güçle; şeffaf, adil ve istişare eden hizmet anlayışı ile Denizlili ve Denizliye gönül veren bütün vatandaşlarımızla

köklü geçmişimiz üzerine güçlü geleceğimizi hep birlikte inşa edeceğiz. Beni bugünlere getiren ve büyüten anneme babama,  varlıklarını hep arkamda hissettiğim sevgili eşime ve çocuklarıma, kardeşlerime, dost, akraba ve sevenlerime kucak dolusu sevgilerimi sunuyorum.  Pamukkale'nin aki gibi ak yüzümle karşınızdayım. AK Partimizin hizmet davasının neferi olmak amacıyla bu inanç, azim, aşk ve heyecanla sizlerin ve tüm halkimizin huzurunda ak parti büyükşehir belediye başkan aday adaylığımı ilan ediyorum" diye noktladı.

1968 yılında Denizli Çal Belevi Kasabası’nda çiftçi bir ailenin çocuğu olarak dünyaya gelen Sezer Cihan, evli, üçü kız biri erkek olmak üzere dört çocuk sahibi...