Üç kıtada görev yapan üç öğretmenin hayat hikâyelerinden esinlenen filmi seyreden Marmaris Milli Eğitim Müdürü Züleyha Aldoğan, kendi hikayesini bulduğunu belirterek, “Beni en çok etkileyen söz, 'Mutlu olmanın yolu, başkalarını mutlu etmekten geçer.' ifadesi oldu.” dedi. Filmi gözyaşları içinde seyreden Aldoğan, “Eğitimci olmanın ötesinde, insan olarak çok etkilendim. Yaşamın bir sırrı olan sevgi, iyilik ve fedakârlık çok güzel işlenmiş. Hikayelerde bir eğitimci olarak kendimi buldum. Herkesin seyretmesi gereken bir film.” şeklinde konuştu.

Özel Ufuk Eğitim Kurumları
Genel Müdürü Halit Tokuç ise, “Anadolu insanının, çeşitli ülkelerde fedakârca hizmet eden, insanları dili, dini ve ırkı ne olursa olsun kardeşleri bilen öğretmenlerimizin hayatlarından bir kesiti izledik. Selam filminin, biz Marmaris’te hizmet veren eğitimciler için de bir farkındalık oluşturacağını düşünüyorum.” dedi.

Yapımcılığını Eyüp Sabri Koç’un, konsept danışmanlığını Haluk Örgün’ün, yönetmenliğini Levent Demirkale’nin üstlendiği, senaryosunu ise Necati Şahin’in yazdığı filmin başrollerini Yunus Emre Yıldırımer, Burçin Abdullah ve Hasan Nihat Sütçü paylaşıyor. Dağıtımını Warner Bros’un yaptığı filmin çekimleri Asya, Afrika ve Avrupa’da yapıldı. Üç kıtada ve dört ülkede çekilen ilk Türk filmi olan Selam, aynı zamanda 35 yıl aradan sonra Afganistan’da çekilen ilk film. Marmaris’te 25 Nisan 2013'e kadar gösterimde kalacak.