Cumhuriyet Halk Partisi İl Başkanı Teoman Sancar, Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan'ı "Provokatörlükle suçlayarak kınadı.
Son zamanlarda Türkiye gündeminden düşmeyen Karaman'daki taciz olayının etkileri devam ediyor. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun, Aile ve Sosyal Politikalar Sema Ramazanoğlu hakkında söylediği sözler üzerine İki gün önce AK Partili bir grup Denizli İl Başkanı Necip Filiz ve Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan'ın öncülüğünde CHP İl binasına siyah çelenk bırakmak için yürüdü. Olayın sıcaklığı geçmeden açıklama yapan Teoman Sancar, Osman Zolan'a şok suçlamalarda bulundu. Sancar, "Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı olarak gördüğümüz fakat dün parti binamıza yapılmaya çalışılan tacizin baş provokatörlüğünü yapan Osman Zolan’ı Cumhuriyet Halk Partisi Belediye Meclis Grupları olarak şiddetle kınıyoruz. Yerel yönetimin temsilcisi Denizli’nin başkanı olması gereken görevi millete ve memlekete eşit ve adaletli hizmet vermek olan Osman Zolan maalesef Büyükşehir Belediye Başkanı olduğu unutmuş AKP’nin provokatörlüğünü yapmıştır" dedi.

TOPLUMU FAZLA GERDİ
Sancar açıklamasının devamında Zolan'a yüklenmeye devam etti. Başkan Sancar'ın açıklamasının devamında şunları söyledi:
"Sadece AKP’nin basın açıklamasına katılmakla kalmayıp mikrofonu eline alarak toplumu germiş, Sayın Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu hakkında saygısız, terbiye dışı ve haddini aşan söylemlerde bulunmuştur. Hatta cüretkarca kendisini Denizli’nin sahibi sanarak Sayın Genel Başkanımızın Denizli’mize giremeyeceğini ve girdiği takdirde ona tepki göstereceğini beyan ederek Cumhuriyet Halk Partililere açıkça saygısızlık yapmıştır. Üstüne üstlük Belediye Başkanlığı yetkilerini kötüye kullanmış, Belediye personelini ve işçilerini mesajla toplantıya çağırmış ve Belediye ordusuyla Denizlimizde huzuru ve asayişi provoke etmiştir. Bunun adı çelenk koyma falan değil adeta baskın basmadır. Çatışmaları, gerginlikleri bitirecek kişi olacağına başlatan oldun. Tebrikler.

Sen Denizli Büyükşehir Belediyesinin Başı mısın yoksa Provokatörlerin Başı mı! Denizli Belediyesinin Başkanıysan Denizli Milletvekilinin cenazesinde acısında yanında olacağına niye polisle arbede yaşıyorsun,CHP’ye baskın yapacağım diye! Bu acılı günde yanında olsan daha doğru değil mi!
Dönemin İçişleri Bakanı yandaşına “Senin önüne yatarım” dediğinde oraya da siyah çelenk koydun mu! O sözü de öyle algıladın mı! Bakanın söyleyince size gayri ahlaki gelmedi de, aynı deyimi Genel Başkanım tekrar edince mi gayri ahlaki geldi Osman Zolan!

Hangi yetkiyle Sayın Genel Başkanımıza hakaret ediyor ve saygısız ifadeleri toplum önünde kullanabiliyorsun. Hangi yetkiyle bir siyasi partinin kapısına arkanda onlarca belediye personeli ile dayanmaya çalışıyorsun. Hangi yetkiyle polisten Cumhuriyet Halk Partisi binasının boşaltılmasını, partililerin dışarı çıkarılmasını isteyebiliyorsun. Hangi hukuk, hangi adalet size bu yetkiyi veriyor! Demek ki sen hala bu memlekette Belediye Başkanı rozetiyle değil AKP rozetiyle geziyorsun. O zaman Denizli Büyükşehir Belediye Başkanlığını bırak, provokatörlüğünü yaptığın partinin İl Başkanı ol ve kardeşi kardeşe kırdırmaya devam et. Şükür hala bu memlekette sağduyulu polislerimiz var ki pervasızlığınıza uyup Denizli’mizin huzurunu bozdurmadılar.

Keşke 45 çocuğumuz tecavüze uğradığında çıkıp 2 cümle söyleyebilen evlatlarımızın hakkını savunabilen hamisi olabilen bende onların Osman Amcasıyım, haklarını yedirmem diyebilen bir Belediye Başkanı olsaydın da biz de seninle birlikte Aile ve Sosyal Politikalar Müdürlüğünün kapısına kara çelenk koyabilseydik. Ama anladık ki sizin vicdanla, sağduyuyla ,merhametle, milletle ve memleketle bir işiniz kalmamış ortalığı nasıl karıştırabiliriz, nasıl suçumuzu örtebiliriz telaşı ile en önde milleti provoke edebiliyorsunuz.

Belediye Başkanlığı görevini toplumun huzurunu bozmak ve milleti provoke etmek için kullanan Osman Zolan’ı şiddetle ve nefretle kınıyoruz. Biran önce istifa etmesini, milleti ve memleketi için çalışacak adaletli ve tarafsız bir Belediye Başkanı seçilmesini istiyoruz."