Meclis Başkanı İsmail Kahraman'ın "laiklik yeni anayasada olmamalı" sözlerine CHP İl Başkanı Teoman Sancar sert dille eleştirdi.
Sancar, "Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün kurduğu ve ulusumuza armağan ettiği Türkiye Büyük Millet Meclisinin başkanlığını yapan Sayın İsmail Kahraman’ı kamuoyuna yaptığı laiklik ile ilgili talihsiz ve tarifsiz açıklamalarından dolayı Cumhuriyet Halk Partisi Denizli İl Örgütü olarak nefretle kınıyoruz.
Laiklik vatandaşlarımızın din ve vicdan özgürlüğünün tanımıdır. Laiklik bir ülkede inanç hürriyetinin baskılardan ve zulümden korunmasıdır. Laiklik özgür insanın tarifi inancın kalplerde ve gönüllerde sorgulanmadan huzur içinde yaşanmasıdır. Yani çağdaşlığın simgesi ve demokratikliğin göstergesidir. Ne rahatsızlığınız oldu da laiklik ilkesini anayasadan çıkarmaya çalışıyorsunuz. Neden ısrarla bağnazlığı ve baskıcılığı savunuyorsunuz, neden insan haklarını ve demokratik yaşamı yok saymaya çalışıyorsunuz. Bu düşünceler ileride sizlerin karanlık zihniyetlerinizle birlikte tarihin derinliklerine gömülecek ve modern Türkiye Cumhuriyeti Mustafa Kemal Atatürk’ün ilke ve devrimleri ile muasır medeniyetler seviyesine gelmeye devam edecektir. Alın karanlık düşüncelerinizi kendinizle birlikte o makamlardan bir an evvel çekilin. Çünkü bu millet gericiliğe asla prim vermeyecek  ve Mustafa Kemal Atatürk’ün ışığında ileriye ve daima ileriye yürüyecektir."