AK Parti Denizli Milletvekili Adayı Şahin Tin, DOSB’de fabrika ziyaretleri gerçekleştirdi. Tümteks, İpekyol Tekstil, Başaranlar Mermer, FABER Mermer, Hürsan Tekstil ve Ekpen Tekstil’de çalışanlara kolaylıklar dileyen Tin, AK Parti’nin seçim beyannamesindeki asgari ücretin 1300 liraya çıkartılması ile ekonomik ve sosyal alanda hayata geçirilecek vaatleri anlattı. Milletvekili Adayı Tin, DOSB Başkanı Abdülkadir Uslu’yu da ziyaret etti. Tin’e seçim çalışmalarında başarılar dileyen Uslu, Türkiye’nin tek başına güçlü bir iktidara ihtiyaç duyduğunu belirterek, şunları söyledi: “7 Haziran seçimlerinden sonra ekonomik anlamda kaybedilmiş bir yıl yaşıyoruz. Halbuki geçmiş 13 yıllık tek başına iktidar döneminde Türkiye ekonomisi; dünya ekonomisine karşı yatırımlarıyla, büyüme hızıyla, dünyaya entegrasyonuyla bir destan yazdı” dedi.

Uslu’dan 1 Kasım’da tek başına iktidar vurgusu

DOSB Başkanı Uslu, “Sanayicilik hayatımda bir günde yüzde 780 faiz gördüm. Düşünün iki günde anaparayı geçen faiz oranı. 10 milyon dolar borcun varsa 2 gün sonra 20 milyon dolar borcun oluyordu. AK Parti döneminde ise sanayici çok düşük faiz oranlarıyla, desteklemelerle, cazip bir ortamda, istikrarın hakim olduğu süreçte üretim yapmaya kavuştu. Dar gelirli vatandaşlarımız, ev, araba sahibi oldu. Gelir seviyesi önemli oranda artış gösterdi. Halkımız birçok imkana bu iktidar döneminde ulaştı. Gençlerimiz geçmiş dönemleri, sıkıntıları bilmediği için belki de bu günlerin farkında değil. Ancak o dönemi yaşayanlar her şeyin farkında. Bu nedenle ülkemizin 1 Kasım’da güçlü ve tek başına bir iktidara ihtiyacı var. İnşallah hayırlı olur” dedi.



Kaos ortamı yaratılmaya çalışılıyor

Milletvekili Adayı Tin ise, Uslu’nun sanayicinin sesini dile getirdiğini aktararak, “Denizli, üretimde, ihracatta, istihdamda büyük bir yükseliş, ivme yakalamış bir kentimiz. 13 yıllık AK Parti iktidarında sağlanan güven ve istikrar ortamı, sanayiye yönelik desteklemeler, üretimin önünü açılması, istihdam anlamında ulaşılan noktalar ülke genelimizde ekonomik büyümeyi de birlikte getirdi. İhracat rakamlarımız kat kat arttı. Sanayimiz ve ekonomimiz çok güçlü bir duruma geldi. Ancak 7 Haziran sonrasında tek başına bir iktidar ortaya çıkmadı” dedi. Terör başta olmak üzere bir kaos ortamı yaratılmaya çalışıldığını anlatan Tin, “DOSB Başkanımızın da söylediği gibi sanayicimiz, vatandaşlarımız tek başına güçlü bir iktidarla ülkemizin güçlü bir şekilde yoluna devam etmesini istiyor. Bu nedenle 1 Kasım seçimleri büyük önem taşıyor” diye konuştu.

Daha güçlü sanayi

Tin, konuşmasına şöyle devam etti, “AK Parti’nin tek başına iktidarında sanayicimize yine önemli destekler sunacağız. Üreten, güçlenen ve ekonomik anlamda zirve yoluna devam eden bir Türkiye için AK Parti çalışmaya devam edecek. İktidarımızda imalat sanayi makine-teçhizat yatırımlarını finansmanında Banka ve Sigorta Muameleleri Vergisi (BSMV) istisnası getireceğiz. Yatırım mallarının ve ara malların vadeli ithalatında KKDF oranını yüzde 6’dan yüzde sıfıra indirerek sanayicinin girdi maliyetlerini azaltacağız. İşverenin kursiyerler için yaptığı harcamaların vergi matrahından düşürülebilmesini sağlayacağız. Yatırımcılarımızın 2015-2016 yıllarında gerçekleştirecekleri yatırım harcamaları için, yatırım döneminde mevcut diğer tüm faaliyetlerinden elde edecekleri tüm kazançlarına daha yüksek miktarda vergi indirimi uygulayacağız. Güçlü, üreten bir sanayi için AK Parti çalışmaya devam edecek.”