ANTALYA (CİHAN)- AK Parti Antalya milletvekili adayı Hüseyin Samani AK Parti’nin 8,5 yıl ülkeyi başarı ile yönettiğini belirtti. Samani, “Millet baş ustayı, kaptan koltuğuna oturttu ve Türkiye daha itibarlı bir ülke oldu.” dedi.
    Seçim çalışmalarına devam eden Samani, Demre ve Kumluca ilçelerini ziyaret etti. Demre’de seçim otobüsünden vatandaşa seslenen Samani, “İlçe gezilerim sırasında yanıma gelen bir çiftçi ısrarla ‘çok çalışıp mutlaka yeniden iktidar olun. Çünkü düşük faizli kredi alarak bir ahır yaptım. Eğer siz tekrar iktidar olmazsanız ekonomi bozulur ve ben bu krediyi ödeyemem. O zaman benim yandığımın resmidir.’ dedi. Biz çiftçimizin, esnafımızın, işçimizin, memurumuzun, emeklimizin, gencimizin, yaşlımızın, halkımızın partisiyiz.” diye konuştu.
    Demre’ye yapılan yatırımları da anlatan Samani, ilçeye hükümet konağı, adliye sarayı, spor salonu yaptıklarını belirterek şunları söyledi: “Yıkılan Köşkerler Köprüsü’nün yenisini yaptık. Cumhuriyet tarihinde 6 bin kilometre duble yol yapıldı. Biz 13 bin 500 kilometre daha yaptık. Paradan altı sıfır atarak, Türk parasını daha değerli hale getirdik. IMF ile anlaşma yapmayan ender ülkelerden biriyiz. Eskiden işçiler sadece SKK hastanelerine gidebiliyordu. Kemal Kılıçdaroğlu SKK Genel Müdürü idi. İlaç kuyruğu vardı. Hastanelerde kuyruk vardı. Bizden önceki hükümet beş yıl için iktidar oldu. 3,5 yılda ülkeyi yönetemediler ve kaçtılar.”
    Daha sonra Demre’den ayrılarak Kumluca’ya giden Samani, burada AK Parti milletvekili adayı Veysel Dalmaz ve Kumluca Belediye Başkanı Hüsamettin Çetinkaya ile birlikte Kumluca Toptancı Hali’ni ziyaret etti.
    Toptancı Hali'nde esnaf ve çalışanlarla bir araya gelen Samani, tarım sektörüne ilişkin şunları söyledi: “Biz göreve geldiğimizde tarımsal havza bakımından Türkiye 11’inci sıradaydı. Biz göreve geldiğimizde ekonomimiz dünyada 26’ncı sıradayken 16’ıncı ekonomi oldu. Tarımda ki hasılatımız da 7’nci sırada. 177 ülkeye 1530 çeşit gıda ihraç ediyoruz. İhracatımız 2002’de 4 milyar dolarmış, şimdi 12. 7 milyar dolar. Tarıma verdiğimiz destek 1. 9 milyar dolarmış, şimdi 5. 9 milyar. Tarımda çalışanların kişi başı milli geliri bin dolarken şimdi 2 bin 870 dolar.”
CİHAN