Denizli'de Sanayi bölgesindeki esnaflarla buluşan AK Parti Denizli Milletvekili Şahin Tin, Anayasa değişikliği ve ekonominin içinde bulunduğu duruma yönelik değerlendirmelerde bulundu. Sanayi esnafıyla konuşan Tin, Türkiye'nin özellikle son süreçte ağır ve zorlu bir virajdan geçtiğini belirtti.

Türkiye’ye yapılan saldırılan sadece terör örgütleri üzerinden olmadığına değinen Tin, Türkiye'nin son zamanlarda ekonomik bunalımın içine sürüklenmek istendiğini de belirtti.
Dünyanın her tarafında ekonomik bir durgunluğun yaşandığını söyleyen Tin, ekonomik gelişmelere yönelik tüm tedbirlerin hükümet olarak uygulandığını kaydetti. Esnaflara yönelik verilecek ahilik fonunda belli bir aşamaya gelindiğini belirten Tin, “Türkiye kalıpların arasına sıkışmış bir ülke olmaktan çıkmıştır. Esnaf ve sanayicilerimizin sıkıntılarını ortadan kaldırmak için kalıcı tedbirler alıyoruz.' dedi.

KOBİLERE KREDİ VERİYORUZ

KOBİ’lere 30 ile 50 bin lira arasında bir yıl ödemesiz, faizsiz 3 yıl vadeli kredi verilmesine dönük karar alındı. Müracaat eden ve şartları taşıyan küçük esnaf ve sanatkar bu imkandan faydalanabilecekler. Bilindiği gibi 2017 yılının ilk 3 ayının sigorta primlerinin, yılın son 3 ayına ertelenmesi ile belediyelerden yapılan kesintilerin yapılmaması yürürlüğe girdi. Esnaflarımız için yeni bir güç sağlayacak adım olan ahilik fonu uygulamasının çalışmalarında belli bir noktaya ulaşıldı. Kısa sürede mecliste yapılacak olan görüşmelerin ardından yasalaşarak uygulamaya konulacak. Ar-Ge desteklerinin önü yasal düzenlemeyle açılmış oldu” diye konuştu.