Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, ambulans törenin ardından Ak Parti Denizli Gençlik Kolları kongresine katıldı. Girişte mehter marşı ile karşılanan Bakan Zeybekci, herkesle tek tek tokalaştı. Kongre öncesi basın mensuplarının sorularını cevaplayan Zeybekci, Ege Üniversitesi'nde çıkan kavgada öldürülen Ülkü Ocakları'nın Ege Üniversitesi Sorumlusu Fırat Yılmaz Çakıroğlu için başsağlığı dileğinde bulundu. Zeybekci şöyle devam etti: "Öldürülen kardeşimizin mekanı cennet olsun. Genç kardeşimizi katledenlerin bir an önce yakalanmasını diliyorum. Adalete teslim edilip layık oldukları cezayı alsınlar. 1980 öncesinde kardeşin kardeşe kırdırıldığı, 'Sen sağcısın,  
sen solcusun' diyerek, her biri bu ülkenin geleceği olan 5 bin evladı öldürüldü. Bu tuzağa çekildiler. Tüm siyasi aktörlerin özellikle de gençlerin bu tuzağa düşmemelerini istiyorum. Müslüman bir delikte iki defa ısırılmaz. Biz o yılanı biliyoruz. Biz bu iğrenç oyunu biliyoruz. Akıl galip gelmeli. Bu ülkenin gençlerin bir daha tuzağa düşmemelidir."
"SEÇİM ÖNCESİ KAVGADAN RANT SAĞLAMAK İSTEYENLEN OLABİLİR"
Herkesi sağ duyulu olmaya davet eden Bakanı Zeybekci, genel seçimler öncesi bazı oyunların oynanabileceğine dikkati çekti. "Seçimden önce kesinlikle bu tip oyunlar oynanacaktır" diyen Zeybekci, şunları söyledi:
"Bu oyunlar sistemin tıkanmasından kaynaklanıyor. İktidara normal yolla gelme ümidi olmayanların bir şekilde cesaretlendirdikleri bu hareketlerle ülkeyi istikrarsızlaştırarak, dengeleri bozarak bu kavgadan rant sağlamak isteyenler her zaman oldu. Ancak asla başarılı olamayacaklar."
Tek listeyle gidilen AK Parti Gençlik Kolları Genel Kurulu'nda, 600 delegenin tamamının oyunu alan İsmail Eyüpoğlu, başkanlığa seçildi. Kongrede, mevcut başkan Bilal Kılıç, tekrar aday olmamıştı.