2014 Mart ayında yapılacak mahalli idareler seçimleri öncesinde siyasi partiler son hazırlıklarını yapmaya başladı. Adalet ve Kalkınma Partisi, Denizli Büyükşehir belediye başkan adayı dışında henüz adaylarını netleştirmedi. Cumhuriyet Halk Partisi ve Milliyetçi Hareket Partisi, bir kaç yer dışına seçimlerde seçmenin karşısına çıkacağı adaylarını açıkladı. 20’de 20 yapma hedefi ile yola çıkan Ak Parti, CHP ve MHP’nin il başkanları seçimlerden kendilerinin zaferle çıkacağına olan inanlarını dile getirirken; Ak Parti dışında adaylarını açıklayan partilerin mensupları resmi olarak açıklanan adayların seçim bölgelerinde yoğun bir çalışma temposu içine girdi.
Denizli İnternet Medyası Derneği yönetim kurulu üyelerini kabullerinde seçimler ile ilgili beklenti ve hedeflerini açıklayan başkanlar, seçimlerin kendi partileri açısından önemli olduğu vurgusunu yaptı.

Ak Parti Denizli İl Başkanı Avni Örki,
“AK Parti olarak seçim çalışmasını çok önceden başlattık. Biz, hizmetkar olma ve hizmet etme sevdasıyla yola çıktık. Onlar ise makam sevdasıyla yola çıktılar. Bu nedenle şimdiye kadar seçim çalışmalarımız halkla birlikte iç içe yürütüldü. Onlar ise sırf başkan adayı olabilmek için genel merkez ve tavan siyaseti yaptı. Biz, sadece Ocak ayında  2 bin 626 adet toplantı planladık. Yani siyaseti en kılcal damarlarda yapıyoruz. Onlar ise işin şov ve görsellik boyutunda.”

CHP Denizli İl Başkanı Bülent Nuri Çavuşoğlu
,
“Cumhuriyet Halk Partisi olarak seçimlere hazırız. Adaylarımızı belirledik. Denizli merkez dahil ilçelerde de önemli ve güçlü isimlerle seçimlere giriyoruz. Bilim ışığında hazırladığımız projelerimizi seçmenlerle paylaşmaya başladık. Denizli büyükşehir belediye, Pamukkale ve Merkezefendi belediyeleri dahil ilçe belediyelerini kazanacağımıza inanıyorum. Bu seçimde yerelden çok ülke gündeminde yaşanan gelişmelerin etken olacağını düşünüyorum” dedi. 

MHP Denizli İl Başkanı Mehmet Fevzi Yeniçeri,

“ Gelişen teknolojiye paralel olarak insanlarımız, kitle iletişim araçları sayesinde artık nerede ne oluyor, çok iyi takip edebiliyor. Türkiye’de yaşanan gelişmelerin yerel seçimleri direk yönde etkileyeceği gerçeği var. MHP olarak Denizli büyükşehir belediye, Pamukkale, Merkezefendi belediyeleri ve tüm ilçe belediyelerinde iddialıyız. MHP’nin seçimlerden zaferle ayrılacağına parti olarak inanıyoruz. Şimdiden kazandık olarak gördüğümüz 10 ilçe belediyesini sayabilirim” dedi.


Haber Denizli Gazetesi 10-17 Ocak 2014 Sayısı...