Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin'in başkanlık ettiği Eylül ayı Meclis toplantısına katıldı. Başkan Zolan, siyasetin geri planda bırakılıp, muhalefet ve iktidar partisine mensup Meclis üyelerinin Pamukkale ilçesi ve Denizli için birlik ve beraberlik mesajı verdiği toplantıda, bir konuşma yaptı. Başkan Zolan, " Hepimiz yoğun bir tempo içerisindeyiz. Koşumuz hala devam ediyor. Milletin hizmetinde olduğumuz sürece, görevimiz sürdüğü sürece biz bu makamda olduğumuz sürece, hep birlikte koşturmaya devam edeceğiz" dedi.
 Zolan, 30 Mart'ın ardından Denizli'de yeni oluşan ilçe belediyeleri ile beraber kentin yeni bir başlangıç yaptığına dikkati çekti. 

FARKLILIĞIMIZ  ZENGİNLİK GETİRİR
30 Mart'ın ardından alınan görevlerin herkese adına hayırlı olmasını dileyen Başkan Zolan, "Denizlimizi ileriye götürecek, daha da güzelleştirecek ve insanlarımızın taleplerini karşılayacak kararların altına hep beraber imza atmayı Allah nasip etsin. Yerel yönetimler çok önemli. Şu bilinmelidir ki yerel yönetimlerde tabi ki siyasi partilerimiz, değişik görüşlerimiz olacaktır ve olmalıdır. Onlar bizim zenginliğimizdir. Bu noktada bu farklılıkları zenginlik olarak görmek gerekir. O farklılıklardan daha güzel sonuçlar ve artılar çıkarmak için gayret sarf etmek gerekir" diye konuştu. 

SİYASİ KİMLİKLERİ BIRAKALIM
Yerel yönetimlerde, özellikle belediyelerde, seçim sonrası herkesin siyasi kimliğini bir kenara bırakarak hizmet odaklı çalışması gerektiğine dikkati çeken Başkan Zolan, şöyle konuştu: "İnsanlarımızın dertlerine derman olma noktasında el birliği ile güç birliği ile milletin verdiği bu 5 yıllık süre sonuna kadar, bir fazla eseri nasıl bırakırız, bir fazla işi ve talebi nasıl yerine getiririz noktasında gayret sarf etmek gerekiyor. Sonuçta süreli işler bunlar. Daha önce de başkanlarımız ve meclis üyelerimiz vardı. Bizlerde bu görevlerdeyiz. Bizden sonrada bu makam ve mevkilere gelecek olan insanlarımız vardır. İşte giderken önemli olan iz, eser ve bu gök kubbede hoş bir seda  bırakabilmektir. Asıl amaç ve gayemiz budur. Bundan başka bir hedefimiz olmamalıdır. Yeni seçildiğiniz görevlerin hayırlı olmasını diliyorum."

MECLİSLER BAĞIMSIZ DEĞİL
Büyükşehirin almış olduğu kararların ilçe belediye meclislerine, ilçe belediyelerin almış olduğu kararların ise Büyükşehir Belediye Meclisi'ne geldiğini kaydeden Başkan Zolan, "Sonuç itibariyle et ve tırnak gibi beraber yürüme ve karar almak ile ilgili büyük hukuki düzenlemeler söz konusu. Bunu bugüne kadar başardık. İnşallah yine birlikte başarmaya gayret edeceğiz ve bundan da hiç bir kuşkumuz yok. Pamukkale Belediye Başkanımızı Hüseyin Gürlesin hızlı bir çalışma temposu içerisinde halkımıza hizmet veriyor. Başkanımıza teşekkür ediyorum ve her geçen gün Pamukkale ilçemizin daha da güzelleşeceğine inanıyorum. İlerleyen süreçte Pamukkale ilçemizde çok güzel eserlerin oraya çıktığını hep birlikte göreceğiz" dedi. Başkan Zolan, toplantının ardından Meclis üyeleri ile hatıra fotoğrafı çektirdi.