Ak Parti Pamukkale 1. Olağan İlçe Kongresi Hasan Güngör Kapalı Spor Salonu’nda büyük bir coşkuyla gerçekleşti. Kongreye Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, AK Parti İl Başkanı Avni Örki, AK Parti Denizli Milletvekilleri Bilal Uçar, Nurcan Dalbudak, Mehmet Yüksel, AK Parti Diyarbakır Milletvekili Oya Eronat,  Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Merkezefendi Belediye Başkanı Muhammet Subaşıoğlu, Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin, partililer ve delegeler katıldı. 

HAÇLI SEFERLERİ SÜRÜYOR
 ‘Bin yıldan beri bu topraklardayız ve bin yıldan beri bu haçlı seferleri devam ediyor’ diyen Bakan Zeybekci,  “Sadece şekil değiştiriyor. Yer üstünden gelerek yer altından gelerek devam etti. Bu toprakların her karışına binlerce şehit verdik. Bu ülkede destanlar yazılmaya başladı. Onlar baktılar ve gördüler ki bunlar kalıcı. Cumhuriyet mitingleri yapmaya başladılar dediler ki ‘laiklik’, dediler ki ‘bu ülke elden gidiyor’. Yapmadı, yapamadılar. Bundan 6 sene önce AK Parti kapatma davası açıldı. Onu da yapamadılar. Ardından ekonomik krizlerle bitirmeye çalıştılar. Yetmedi ve geçen yıl Taksim’deki 12 ağaç kesiliyor diye bu ülkeyi karıştırmaya çalıştılar. 3. havaalanını, nükleer santralleri ve Marmara köprüsünü durdurun diye gerçek niyetlerini açıkladılar. Yetmedi yapamadılar.17 aralık, 25 aralıkta bir yerlere gidipte bu ülkeyi yönetmeye çalışanlara oyunlar tezgahlandı. Bu millet onların tezgahlarını bozdu. Onların tuzaklarını önce Allah sonra bu millet onların başına geçirecektir. Biz 'Atam izindeyiz' deyip yatmıyoruz. Hedef 2023 diyoruz çalışıyoruz. Biz Avrupa’nın 3. Büyük ekonomisi olacağız onlar buna dayanamıyorlar. Türkiye 2008’den bugüne kadar 7 milyon vatandaşını yeni iş sahibi yaparak dünyada bir numara oldu buna dayanamıyorlar. Faiz muslukları kesildiği için buna dayanamıyorlar. 2015’te Denizli’nin kararı Konya’nın, Afyon’un, Kütahya’nın kararı gibi olsun istiyoruz. Denizli kararına öyle sahip çıksın ki Denizli siyasette lider olsun” diye söyledi.
ÖRKİ “AK PARTİ MİLLETİN BEKASININ NÖBETİNİ TUTUYOR”
AK Parti Denizli İl Başkanı Avni Örki AK Parti’lilerin sadece hizmet için yola çıktığını söyledi. Amaçlarının sadece hizmet olduğunu vurgulayan Örki, “AK Partililer hep milletin gönlündeki o  en güzel makama talibiz diyerek yollara bu şekilde düştüler ve nöbet tuttular. AK Parti’liler bu millet geleceğe umutla baksın, daha özgür olsun, daha güzel hizmetler alsın diye nöbet tuttular. Geçtiğimiz günlerde biz demokrasi nöbeti için yola çıktık diyenler oldu. Hükümet politikalarımızı eleştirip, devlet düşmanlığı yapıp demokrasi nöbeti tutuyoruz dediler. Asıl AK Parti bu milletin bekasının nöbetini tutmaktadır. Sizler bizi hiç yalnız bırakmadınız şimdiden sonra da bizleri yalnız bırakmayacaksınız. Şimdiye kadar her kim teşkilatımız için nöbet tuttuysa hepsine teşekkür ediyorum. Yeni teşkilatımıza başarılar diliyorum” dedi.
PAMUKKALE’YE DEV YATIRIM
Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan'da ilçeye  yapılan hizmetleri şu ifadelerle anlattı, “ Bağbaşı’ndaki teleferik projemiz bitmek üzere. Mayıs ayında o güzelliğe kavuşacağız. Denizli teleferikle Ege’de tek olacak ve o teleferik Pamukkale’ye ve Denizlililerimize hediyemiz olacak. 10 yıl önce temelini attığımız Anafartalar, Dokuzkavaklar, Karşıyaka, Sümer Mahallelerimizin doğalgazla kavuşmasını sağlayacağız. Pamukkale’deki içme suyu hattımız 200 km’dir.125 km kanalizasyon hattı döşüyoruz. 40 kilometrenin  üzerinde de yağmur suyu hattı döşüyoruz. 2015 Haziran’da kurulan tuzaklara düşmemeliyiz. İnşallah 2015’te bugüne kadar alınmış olan oylarımızın daha fazlasını alacağız” dedi.
GÜRLESİN “ÇITAYI YÜKSELTECEĞİZ”
Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin, “225 bin seçmeniyle bize yüklenen emanetin hakkını vermek için böyle bir salonda hep beraber toplanma gururunu bizlere yaşattığınız için hepinize teşekkür ederim’ diyerek konuşmasına başladı.  ‘Ülkemizin AK Parti’ye ihtiyacı var’ diyerek sözlerini sürdüren Gürlesin “Bizler de siyasetçiler olarak bu davayı çok yükseklere taşımak bizim boynumuzun borcudur. Şu anki değişimle çıtayı daha da yükseltmek istiyoruz. Cumhurbaşkanlığı seçiminde Pamukkale’den yüzde 47 oy çıkarmıştık. 2015 Haziran seçimlerinde hedefimiz Türkiye ortalamasının bir kat üzerine çıkmaktır” dedi.
AK Parti Pamukkale İlçe Başkanı Hasan Aracı ise, “Önümüzdeki seçimlerde daha güçlü bir Türkiye için bugün daha çok çalışacağız. O yüzden bugünkü kongremiz gelecek nesillerden aldığımız emanete gözümüz gibi bakmak demektir. Bugüne kadar taşıdığım emaneti bundan sonra da taşımak için gereken sözü veriyorum”  şeklinde konuştu.
İŞTE YENİ YÖNETİM
Tek listeyle gidilen kongrede AK Parti Pamukkale İlçe Başkanlığı’na Hasan Aracı seçildi.AK Parti Pamukkale İlçe Yönetimi şu isimlerden oluşuyor: Hasan Aracı, Burcu Demir, Çağatay Bostancı, Erol Tuna, Halil Pekdemir, Hüseyin Acar, Mustafa Ayhan Akbaş, Mustafa Dilemre, Mustafa Namlı, Mutlu Gürkaynak, Uğur Gökbel, Adem Çalık, Fevzi Çakmak, Sakine Tomaşoğlu, Betül Yıldırım, Ali Rıza Yücel, Sultan Pişken, Ayşe Aksoy, Fatih Caner, Hüseyin Kesmez, Mehmet Erkuş, Kenan Çoban, Zeki Erdem, Ali Onur Akça, Mehmet Akın, Ümit Karakuş, Bayram Kahraman, Okan Yıldırım, Saim Korkmaz."