KARS (CİHAN)- Diyarbakır Belediye Başkanı Osman Baydemir, Barış ve Demokrasi Partisi'nin Kars'ta desteklediği bağımsız milletvekili adayı Mülkiye Birtane’nin mitingine katıldı.
Kars Cumhuriyet Meydanı'nda saat 10.00’da düzenlenmesi planlanan miting, Baydemir’in katılımı ile 12.00 sularında başlayabildi. İlk olarak ölen teröristler için 1 dakikalık saygı duruşu düzenlendi. İki bine yakın kişinin katıldığı mitingde konuşan Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir, Kars'tan Başbakan Erdoğan'a seslendi. Baydemir, "Ben Başbakan'a sesleniyorum 'hani yiğidi öldür ama hakkını ver' derler ya, Başbakan'ın bir hakkını Kars'ta ona teslim etmek istiyorum. Cumhuriyet tarihi boyunca Sayın Erdoğan kadar gerçeği manipüle eden, gerçeği ters düz eden, beyazı siyah gösteren, kapkara tabloyu tozpembe gösteren bir Başbakan daha bu ülkeye gelmemiştir. Kars’a geliyor ve halka diyor ki ‘bizim dönemimizde projelerle ihya oldunuz.’ Türkiye eti ithal eder duruma düştü. Kars’ta kasap esnafının camında şöyle bir yazı gözlerimize çarptı ‘yerli et bulunur’. AK Parti iktidarında Türkiye coğrafyasında ithal et alır duruma düştük." diye konuştu.
BDP’nin desteklediği bağımsız aday Mülkiye Birtane ise demokratik cumhuriyet, demokratik özerklik, çatışmalı sürecin bitmesi ve kalıcı barış, seçilmiş belediye başkanları ve Kürt siyasetçilerinin bırakılması, gelir dağılımındaki eşitsizliğin son bulması, kadına yönelik her türlü şiddete hayır denilmesi, seçim barajının kaldırılması, her inancın kendini özgürce ifade etmesi, hakikatleri araştırma ve adalet komisyonun kurulması, tarım ve hayvancılığın yeniden geliştirilmesi için çalışacaklarını söyledi. Mitingde Agira Jiyan ve Kazo ise Kürtçe konser verdi. CİHAN