AK Parti Denizli Milletvekili Aday Adayı Avni Örki, sivil toplum kuruluşlarının katılımı ile yapılan temayül yoklaması, “hedefi 12’den vuran bir uygulama” sözleri ile özetledi.
Adalet ve Kalkınma Partisi Denizli il teşkilatınca gerçekleşen ve sivil toplum kuruluşlarının büyük ilgi gösterdiği temayül yoklaması ile ilgili düşüncelerini aktaran AK Parti Denizli Milletvekili Aday Adayı Avni Örki, temayül yoklamalarına sivil toplum kuruluşları vakıf ve derneklerin de dahil edilmesini hedefi 12’den vuran bir uygulama şeklinde özetledi. 
Temayül yoklaması esnasında ilgi odağı olan isimler arasındaki AK Parti önceki dönem il başkanı Avni Örki, AK Parti’nin demokrasiye inanmışlığının en son ve somut örneklerinden birini daha yaşadıklarını söyledi. Parti içi temayül yoklamasının ardından anket çalışmaları derken aday adaylığı sürecinin başarılı bir şekilde sürdürüldüğünü kaydeden Örki, “Parti içi temayül yoklaması, anket, kanaat önderlerinin görüşünün ardından sivil toplum kuruluşları, vakıf ve derneklerin milletvekili adaylığı hususunda söz söyleme hakkının verilmesi son derece önemli bir adımdır. Sivil toplum kuruluşlarına “kimi milletvekili adayı görmek istiyorsunuz?” diye soruldu. AK PartimizinDenizli insanı, sivil toplum kuruluşlarını dinlediğini bu uygulama ile bir kez daha görmüş oluyoruz. Temayül yoklaması hedefi 12’den vuran bir uygulamadır. Halkın istediği isimlerin öne çıkması anlamında güzel bir değerlendirmedir.Diğer siyasi partilerin örnek alması gerektiği ders niteliğinde biruygulamadır. Demokrasinin işletilmesinde parti il binasına kadar gelerek oylarını kullanan sivil toplum kuruluşları başkan ve yöneticileri ile vakıf ve dernek temsilcilerimize çok teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.