Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ardından ilk kez bu gün Denizli’ye gelecek Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın gelişi öncesinde bir çağrı yapan Adalet ve Kalkınma Partisi Önceki Dönem İl Başkanı ve Denizli Milletvekili A. Adayı Avni Örki, önemli mesajlar verdi. 

Recep Tayyip Erdoğan’ı kucaklayalım. Genç nesiller üzerinden Erdoğan düşmanlığı yaparak pirim sağlamaya çalışan muhalefeti uyarıyorum. Tabansız kalma korkunuz var görüyoruz. Gün geçtikçe size gönül verenleri küstürüyorsunuz. Çok belli oluyor bu tehlikeli gidişinizi durdurmaya çalışıyorsunuz. Ama varlık sebebinizi Erdoğan düşmanlığı üzerine bina etmeyin. Recep Tayyip Erdoğan düşmanı bir nesil yetiştirmeye çalışıyorsunuz. Taban böyle oluşmaz. Taban bir dava şuuruyla oluşur. Ortaya bir dava koyun onun etrafında buluşun.

BİR TARİHE TANIKLIK EDİYORUZ
Erdoğan alelade bir kişi değildir. Bu toprakların yetiştirdiği nadir liderlerden biridir. Bu özelliği gençlik yıllarından başlamıştır. Hayatı hep mücadele ile geçmiştir. Artık lider kişiliği ülke sınırlarını aşarak dünyaya özellikle komşu coğrafyalara yayılmıştır. Bugün en az, mazlum milletlerin liderleri kadar o ülkelerde sevilmektedir. Güneşin doğuşunun verdiği huzur gibi, bu liderin doğuşunu ve yürüyüşünü takip etmek bizlere huzur vermektedir. Bu lider hepimizin lideridir. Dolayısıyla bu tarihe tanıklık etmek adına her bir ferdin Cumhurbaşkanı olan Recep Tayyip Erdoğan’ı coşkuyla karşılayalım. 2023 ve 2071 hedeflerine hep birlikte hazırlanalım. Denizli halkını Çınar meydanına bekliyoruz. Çınar meydanını Çınara çıkan yolları sevgi seli haline çevirelim.” dedi. 

MUHALEFET FARKINDA OLMADAN BAŞKANLIK SİSTEMİNİ İSTİYOR
MHP, CHP ve HDP genel başkanlarının Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı hedef alan açıklamalarını hatırlatan Örki, “Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eleştirilmesi bir strateji ürünüdür. Bu strateji AK Parti tarafından hazırlanan bir strateji değildir. Muhalefetin kendince hazırladığı stratejidir. Ancak farkında değiller muhalefet genel başkanları büyük bir yanlış içinde. Başbakan Prof. Dr. Ahmet Davutoğlu yerine bizim muhatabımız Recep Tayyip Erdoğan’dır diyerek kendilerince strateji uyguluyorlar. Aslına bakarsanız böyle yaparak bilinçsiz bir şekilde başkanlık sistemini desteklemiş oluyorlar. Başkanlık sistemine ihtiyaç duyulduğunu kendileri de ortaya koyuyor. Amaçlarının farkında değiller. Bocalıyorlar. Halkın oylarıyla gelmiş bir Cumhurbaşkanlığı makamının çalışma biçimine uyum sağlayamadılar. Eskiden olduğu gibi Çankaya noteri anlayışının Abdullah Gül’le değişmeye başladığını Recep Tayyip Erdoğan’la tamamen ortadan kaldırıldığını göremiyorlar. Kim tarafından temsil edileceği milletin oylarıyla belirlenmeye başlamasıyla Cumhurbaşkanlığı makamı artık çok güçlenmiştir. Toplumun her meselesine kulak vermesi ve yaşananlar konusunda ses vermesi gayet doğaldır. Elbette bu değişim karşısında mevcut yasalar güçlü Cumhurbaşkanlığını taşıyamaz haldedir. Yani halkın oylarının devreye girmesiyle mevcut yasalar halka hizmet konusunda zayıf kalmaya başladı. Bu nedenle de çok hızlı bir şekilde başkanlık modeline geçilmelidir. Kaybettiğimiz zaman bizim zamanımızdır. Bu ülkenin zaman kaybetme lüksü yoktur. ” dedi. 

DAVUTOĞLU TAM BİR LİDERDİR
AK Parti Genel Başkanı, Başbakan Prof. Dr. Davutoğlu’nun tam bir lider olduğuna vurgu yapan Örki, “
Davutoğlu’nun etkisini herkes gördü. Denizli’de il kongresi yaptık. Salonun içi doluydu. Salon dışında da içeridekilerin kat kat fazlası insan vardı. Oysa biz sadece Başbakanımız sayın Ahmet Davutoğlu Denizli’ye il kongresi için geliyor demiştik ama her yerden insanlar akın akın il kongresinin yapılacağı salona geldi. Böyle bir cazibesi olan kişi liderdir. Onun samimiyeti, bilgeliği, işinin ehli olması, emin bir kişi olması, kararlı uygulamaları, tecrübesi, merhametli oluşu ve daha sayamayacağım birçok özelliği bizi etrafında kenetledi. Bahçeli ve Kılıçdaroğlu önce kendilerine baksınlar. Bunlar genel başkan lider değil. Her ikisinin de nasıl genel başkan olduklarını biz biliyoruz. Genel seçim bitince biz ne yaptık diyecekler. Hiçbir zaman ders almadılar. Bundan sonra da almayacaklar. Başbakanımız Denizli’ye yüzde 60 hedef koydu. Lider dediğin hedefi ortaya koyan insandır. Lider hedefi ortaya koyar, teşkilat da çalışır” ifadesini kullandı. 

ELİME BAYRAĞI ALIR YİNE MEYDANLARA ÇIKARIM
Aday adaylığı ve milletvekili dayı gösterilmemesi durumundaki yaklaşımını değerlendiren Örki, Ankara Hukuk Fakültesini bitirir bitirmez Denizli’ye gelerek AK Parti içinde çalışmaya başladım. Sahalarda bayraklar astık. Etkinliklerde hep ön saflarda yer aldık. 4 yıl da il başkanlığı yaptık. Her zaman teşkilat çalışmaları içinde alanlarda yer aldım. Sahada faaliyet gösterdim. Sonuç ne olursa olsun biz elimize bayrağımızı alıp yine sallarız. Biz doğru ve hak bildiğimizi söylemeye devam edeceğiz. Bizim insanımız vefalıdır. Kendisine hizmet edeni de kendisini ezeni de unutmaz. İnsanların ihtiyaçları ve talepleri vardır. Bu da yeni Türkiye’ye duyulan ihtiyaçtandır. Bu ihtiyaçlar çerçevesinde seçim beyannamesinde başkanlık sistemi ve anayasa vurgusu yapılacak” dedi.