MHP Gurup Başkan Vekili Oktay Vural Uluslararası Politika Akademisi (UPA)’nın 1. Siyaset Okulu etkinliğine katılmak için Denizli’ye gelen Vural, MHP İl Binasını ziyaret ederek partililerle süre sohbet etti. Daha sonra İl Başkanı Mehmet Fevzi Yeniçeri ile birlikte basın toplantısı düzenleyen Vural, hükümeti, çözüm sürecini ve Akil İnsanları sert dille eleştirdi.

Çözüm Süreci’ni “Yalan Rüzgârı” olarak değerlendirdiklerini ifade eden Vural, “Başbakan bu süreçle ilgili olarak yalanlarına devam ediyor. MHP olarak yüzüne vuruyoruz, yeşil domatesi bile güneşe koysanız kızarır. Başbakan yalanlarını pişirip, pişirip pazarlıyor. Yaşanan gelişmelerde Başbakan ‘Çözüm veya Barış’ süreci ile ilgili PKK ile yapılan müzakere, mutabakat metinlerini ret ediyor. ‘Ret’ ve ‘inkâr’ politikası uyguluyor. ‘Pazarlık yok’ yalandır. İrade Öcalan’a devir edildi. Öcalan’a af dahil her şey vaat edildi. Bertarafla terörle mücadele edilir. Müzakere ile değil. 1999 yılında teröre diz çöktürülmüştü. Öcalan, ‘silahı bırakın’ çağrısı yapmıştı. O zaman diz çöktü, çöktürüldü. Şimdi sen diz çöküyorsun. Aradaki, fark bu. Bir devlet terör örgütünü muhatap alır da pazarlık yaparsa terörü meşrulaştırır. Başbakan ‘al ver’ süreci yok diyor. Karayılan’ın, Öcalan’ın yol haritaları, hepsi ortada. Başbakan kafasını kuma görüyor, ‘oradaki özel temsilcili ile pazarlıklar yapıyor, burada 'hayır’ diyor. Başbakanın arzu ve ihtirasları Türkiye’yi uçuruma götürüyor.” dedi.

Akil İnsanların gittikleri yerlerde ilgi görmediğini öne süren Vural, “Akil adamları yaptıkları toplantılarda hükümete göre 4 bin 980 kişi, bize göre 980 kişi dinledi. Biz bunları ‘Heyeti Nasiha’ya benzettik. Başbakan süreci destekleyenleri kucaklıyorum diyor. Öcalan’la, Karayılan’la kucaklaşıyor. Meclis Başkanı da çıkıp, ‘Çekildiler bile’ diye açıklama yapıyor. Büyük Ortadoğu Projesi kapsamında bebek katili Öcalan’ başbakanın yol arkadaşı oldu, yol arkadaşı can kardeşi Esat’ta bebek katili. Bu senaryo ABD’nindir. Suriye’deki katliamları kabul etmiyoruz. Türkiye olarak Suriye’de taraf olmamız çok yanlıştı. MHP İktidarında çözüm sürecini tersine çevireceğiz. Milletimize bedel ödettirmeyeceğiz. PKK’yı meşrulaştırarak, dört parçalı Kürdistan kurulması ile ilgili olarak milletimizi ülkemizi koruyacağız. Çılgın Türkler, cumhuriyeti kurdu. Korumasını da bilir.” diye konuştu.