Özgürlük ve Dayanışma Partisi, yarın TBMM'de görüşülecek olan tezkere ile ilgili açıklama yaparak "Emperyalistlerin, çetecilerin ve AKP’nin saldırıları karşısında Kobane’de direnen Kürtlerle, IŞİD katliamlarına uğrayan Türkmenler, Ezidiler ve tüm Ortadoğu halklarıyla dayanışmayı büyüterek bu kanlı oyunlara direnelim" çağrısı yaptı.

ÖDP Denizli İl Başkanı Orhun Çoban yaptığı açıklamada, bugün meclise getirilecek tezkerenin  Ortadoğu’yu kan gölüne çeviren emperyalist barbarlığa onay vermek olduğunu belirterek, " AKP 2 Ekim Perşembe günü Meclis’e bir savaş tezkeresi getiriyor. Bakanlar Kurulu, yabancı ülkelere asker gönderme ve yabancı askeri kuvvetlerin Türkiye’de bulunması yetkisini içeren tezkereyi Meclis’e sevk etti. Bu tezkere Ortadoğu’yu kan gölüne çeviren emperyalist barbarlığa onay vermektir,  daha çok Amerikan bombası, daha çok kan ve ölüm demektir.

Bu tezkere Suriye’de körüklenen mezhepçi-çeteci kaosun ülkemize daha çok taşınması demektir. Bu tezkere Rojava’da gelişen Kürt halkının iradesine doğrudan müdahaleetmektir. Emperyalist saldırganlığı, çeteciliği ve AKP’nin bölgesel savaş planını durdurmak için Tezkere’ye HAYIR diyoruz.

IŞİD çetecileri haftalardır Irak ve Suriye’de kanlı katliamlar gerçekleştiriyor. Kürt halkı günlerdir Kobane’de IŞİD saldırısı altında. ABD’nin başını çektiği saldırı güçleri, Suriye’de rejimi yıkmak adına besledikleri çetecileri bahane ederek bugün yeni bir müdahale gerçekleştiriyor. AKP, bu saldırıyı kendi bölgesel planları noktasında yeni bir fırsat bilerek IŞİD’e karşı mücadele adı altında Suriye’deki iç savaşı körüklemeyi ve Kürtlerin Rojava’daki etkinliğini kırmaya dönük bir savaş planı içerisinde.

Suriye ve bölgeye dönük emperyalist müdahale ve işgalcilik daha büyük katliamlara yol açacak, iç savaşı derinleştirecektir. AKP iktidarı bu maceracılıktan ve işbirlikçilikten artık vazgeçmelidir. Suriye’ye yönelik bir askeri planlama içerisine girilmemelidir, ABD’nin başını çektiği yeni saldırı koalisyonunun içerisinde yer alınmamalıdır, AKP, çeteci katil IŞİD ile çeteci-mezhepçi tüm örgütlerle ilişkisini sonlandırmalı, ülkemiz geçiş üssü olmaktan çıkarmalıdır, ekonomik ve askeri yardımlara son verilmelidir. Kobane’ye insani yardım kanalları açılmalı, Kürt halkına dönük bu kıyıcı katliam karşısında seyirci kalınmamalıdır, Emperyalistlerin, çetecilerin ve AKP’nin saldırıları karşısında Kobane’de direnen Kürtlerle, IŞİD katliamlarına uğrayan Türkmenler, Ezidiler ve tüm Ortadoğu halklarıyla dayanışmayı büyüterek bu kanlı oyunlara direnelim." dedi.