HABERDENİZLİ.COM

Bozkurt Belediyesi tarafından yapımı tamamlanan güneş enerjisi santralinin açılışı Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce tarafından yapıldı. Bozkurt ilçe meydanından vatandaşlara seslenen İnce, kendisini dinleyen herkesin cep telefonlarıyla canlı yayın yapmasını istedi.  Türkiye'nin yenilenebilir güneş enerjisiyle dışa bağımlı olmadan kendi elektriğini kendisinin üretebileceğini söyleyen İnce, "Türkiye'nin elektrik ihtiyacı 100 birimse Türkiye'nin güneş potansiyeli 130 birim. Yani tükettiğimizi çok rahat üretebiliriz. Güneş enerjisini depolama sorunu var. İşte bu ülkenin akıllı evlatlarını en iyi üniversitelerde her sene 10 bin akıllı çocuğumuzu yurtdışına göndereceğiz. Ben onlara bağıran çağıran küfreden bir Cumhurbaşkanı olmayacağım. Onlara yol gösteren birisi olacağım." İfadelerini kullandı. 



GÖZ YAŞLARINI TUTAMADI

Meydanda bulunan yüzlerce kişiye çocukluğunda ki bir anısını anlatan İnce, anıları tazelenince göz yaşlarını tutamadı.  İnce, "Çocukluğumda 1 göz odada anam babamla yaşadığım günlerde o kırma masanın altında ders çalıştığım günleri hiç unutmuyorum. Bugün bu ülkede binlerce böyle çocuk olduğunu biliyorum. Orta okulda öğretmenimiz sormuştu, kimin çalışma odası var diye. Bana hayal edilmeyecek gibi birşey gelmişti çalışma odası. Şimdi öyle binlerce çocuk var o çocukların umuduyuz biz." Dedi.



"BANA "GARİBAN" DEDİ, ASLINDA BEN ONDAN ZENGİNİM"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kendisine "gariban aday" şeklinde nitelendirmesine Bozkurt'tan cevap veren Muharrem İnce, "16 senedir beraber milletvekilliği yaptık. Milletvekili ile Başbakan arasındaki maaş farkı pek yoktur. Ben nasıl gariban kaldım o nasıl zengin oldu ben de onu anlayamadım.  Aslında ben ondan daha zenginim bir defa ben hukuk devletine, Özgürlüklere inanıyorum. Ben insanlar arasında ayrım yapmam. Ben ülkemin bütün insanlarını seviyorum.  Mal varlığımız ona göre gariban olabilir ama gönlümüz ona göre çok zengin." dedi. 



ÇOCUKLARIMIZ İÇİN ADAYIM

"Hepimizin çocukları için cumhurbaşkanlığına adayım." diyen İnce,  "Bir insanı hayatta 3 kişi kıskanmaz gerisi kıskanır. Anası, babası bir de öğretmeni kıskanmaz. Öğretmeni de öğrencisinde kendinden bir parça görür Benin başarım var der bunda. Ben sizin çocuklarınıza güzel bir gelecek vaat ediyorum."

"BATIYORUZ BEYLER BATIYORUZ"

Türkiye ekonomisin iyiye değil kötüye gittiğini belirten İnce, Madem ekonomimiz iyi neden gelişmişlik ülkelerde enflasyon yüzde 3 ken bizde yüzde 11. 53 milyar cari açık niye. Neden geçlerin yüzde  20'si işsiz. Ortada bir sorun var. Ben bu sorunu Kemal Sunal filmlerine benzetiyorum. 2hasta doktora gidiyorlar tahliller karışıyor. Biri hasta biri sağlam. Sağlama hasta, hastaya da sağlam tahlili veriyorlar. Demek ki tahlil sonuçları da başka bir ülke ile karışmış. Batıyoruz beyler batıyoruz."
İnce sözlerine şu şekilde devam etti;



DEVLET İNTİKAM İLE RÖVANŞLA YÖNETİLMEZ
"Cumhurbaşkanı olduğumda yüksek yargınınbir toplantısına gittiğimde o yargıçlar ayağa kalkarsa onlara 2 çift sözüm var. Yargıçlar kalkmaz ayağa. Onlar günü geldiğin de beni de yargılamalı Tayyip Erdoğan'ı da yargılamalı. Böyle olursa memleket düzelir." 
Bir ailenin geleceğini sadece ve sadece eğitim değiştirir. 1986 Artvin'in Borçka ilçesinde öğretmendim. Okulumuz hizmetlisinin 2 oğlu vardı. Şimdi o çoklardan birisi hakim diğeri bir bankada genel müdür yardımcısı. Bu böyle değişir.

SENİN HADDİNE Mİ DİNDAR NESİL YETİŞTİRMEK
"Dindar bir nesil yetiştireceğim diyor. Senin haddine mi düşmüş. O senin görevin değil. O ailelerin görevi. Çocukluğumda bende kuran kurslarına giderim yazları. Elhamdülillah müslümanız. Biz bilmiyormuyuz yani. Sizden mi öğreneceğiz Müslümanlığı. Devletin görevi matematik, fizik, kimya öğretmektir, iş bulmaktır çocuklarımıza.