Denizli Belediye Meclisi’nde, 2012 yılı faaliyet raporu kabul edildi. Meclisin nisan ayı toplantısında, gündem konusu için her partinin grup başkanları söz alarak görüşlerini aktardı. CHP adına Teoman Sancar, MHP adına İbrahim Açıkgöz, İP adına Gökhan Dikmen görüşlerini aktardıktan sonra AK Parti Grubu adına Sezai Günalp söz alarak, eleştirileri cevaplandırdı. Ardından Belediye Başkanı Osman Zolan, 2012 yılında yapılan çalışmalar hakkında meclis üyelerini bilgilendirdi.

Başkan Zolan, belediye personeliyle 365 gün 24 saat esasına göre çalıştıklarını ifade ederek şunları söyledi: “2004 yılında Denizli’nin fotoğrafını birlikte çekelim. 70 yıldır kullanılan içme suyu boruları vardı. Yağmur suyu hattı yoktu. Yağmur suları kanalizasyona bağlıydı. Kanalizasyonlar ise arıtılmadan tarım alanlarına bırakılırdı. Delikliçınar Meydanı’nda hava kirliliğinden kuş uçmazdı. Kömür kokusu ve kirlettiği hava nedeniyle astım hastası olanlar sokağa çıkamazdı. Atatürk, Candoğan gibi birkaç küçük park vardı. Refüjlerle birlikte kişi başına yeşil alan miktarı 2 metrekareydi. Bir tane sentetik saha yoktu. Basık ve artık ömrü tamamlanmak üzere olan Merkez Spor Salonu haricinde bir tane kapalı spor salonu yoktu. Bir tane köprülü kavşak yoktu. Bir tane yaya üst geçidi yoktu. Bir tane vadi projesi yoktu. Aktepe ve Karşıyaka’da kanalizasyon suları, Bağırsak Deresi’nden açıkta akardı. Çocuklar kenarında oynar, içine düşenler ise ölürdü. 2004 yılında Denizli halkına lâyık görülen yapı buydu.”

Yaptıkları çalışmalar sonunda Türkiye’nin en temiz suyunu Denizli’nin kullandığını belirten Zolan, “Köprülü kavşakların, yaya üst geçitlerinin sayısını unuttuk. Parklarımız ve yeşil alanlarımız binin üzerine çıktı. Denizli, vadi projeleriyle tanıştı. Yeşil alan miktarı, Avrupa ortalamasının üzerine çıktı. Doğalgaz gelerek kirli hava geride kaldı. Ege’nin en büyük parkları şehrimizde yapılıyor. Yollarımıza girersek, yapılanları anlatmakla işin işinden çıkamayız. En çevreci, en temiz, en sağlıklı kent seçildik. Her yıl bu alanlarda birkaç ödül alıyoruz ancak zamanında, 'Bunlara ne gerek var? Niye yapılıyor?' diyerek mahkemelere başvuranlar oldu. Zaman zaman duyuyoruz, içme suyunu alıp tahlil ettirerek olumsuz bir şey çıkmasını bekleyenler oluyor. En temiz suya sahibiz diyoruz, henüz aksini ispat eden olmadı.” diye konuştu.

Hayata geçirdikleri projelerin çok eleştirildiğini ancak sonra, "İyi ki yapmışız." dediklerini belirten Osman Zolan, “Çok şeye karşı çıktınız, tebrik bile etmediniz ama aynı gemide olduğumuzu unuttunuz. Eskiden klasik otobüsler vardı, belediye bunlardan zarar ediyordu. Biz bunları minibüsçülere verdiğimizde ona da karşı çıktınız. Daha sonra minibüsçüler bunları işadamına verdi, siz ona da, 'AK Parti’ye peşkeş çekiyorsunuz.' dediniz. O işadamı battı, hani peşkeş çekmiştik? Biz eser bırakmayı düşünüyoruz, oy ve seçimi düşünmüyoruz. Siz üç taşın yan yatmasını gördünüz, milyonlarca taşın yan yana durduğunu görmediniz. Olaylara siyaseten bakıyorsunuz. Denizli, 2012 yılında büyükşehir oldu. Eleştirilere yaptıklarımızla cevap verdiğime inanıyorum.” dedi.

Konuşmaların ardından 424 sayfalık faaliyet raporunun oylamasına geçildi. Rapor, 20 kabul ve 14 çekimser oyla kabul edildi.