Demokrat Parti (DP) Genel Başkanı Gültekin Uysal, milletin öncelikleriyle siyaset yapmayı kendine yol olarak benimsediklerini söyledi. Genel Başkan Uysal, Denizli İl Başkanlığı tarafından Kelleci Kardeşlerde düzenlenen iftar yemeğine katıldı. Partililerin yoğun ilgi gösterdiği iftar yemeğine, Genel Sekreter Baki Mert, Teşkilat İşleri Başkanı Haydar Altıntaş, Kadın-Gençlik İşleri Başkanı Kenan Nuhut, Genel İdare Kurulu Üyeleri Mehmet Köse ve Aşkın Çelik, DP Denizli İl Başkanı Uğur Kenter, Manisa ve Muğla İl Başkanları, Kadın Kolları, Gençlik Kolları, ilçe teşkilatları ve belediye başkanları ile çok sayıda partili katıldı. Türkiye’de demokrasinin tam anlamıyla yerleşmesini kendilerine misyon edindiklerini belirten Genel Başkan Uysal, “İnsanımızın, kadınımızın derdi var. Esnafımızın sıkıntısı var. Topyekün milletin meselesi var. Milletin öncelikleriyle siyaset yapmayı kendine yol olarak benimsemiş, bütün yön levhalarıyla milleti gösteren büyük bir siyasi çizgiyiz. Bu büyük geçmişin önümüze koyduğu sorumluluğu hep beraber taşımak durumundayız. Geçmişimizi satır satır biliyoruz. Birilerinin kendilerine kimlik aradığı dönemde, birilerinin kendine geçmiş aradığı dönemlerde kendi büyüklüğüne ve geçmişine yakışan bir şekilde bugün milletin önünde bir büyük iddianın sahibi olmak durumundayız.” dedi.

Misyonumuz ve vizyonumuz bellidir

Siyasetin zor bir iş olduğunu belirten Genel Başkan Uysal, “İdealleriniz ve inancınız varsa olmayan imkanları da yaratarak, hedefe kilitlenince netice alırsınız. Biz de arkamızda sizlerin desteğini hissederek mücadeleler verdik. Çok yakın zamanda bir kongre gerçekleştirdik. Bu büyük gelenek ve misyon sadece ismiyle değil, ruhuyla da büyük bir misyon. Kaderinde önemli sıçramalar gerçekleştirmiş bu büyük misyon bize önemli bir vazifeyi tevdi etti. İnsanların bizden dünde olduğu gibi bugün de beklentisi olduğunun bilinci içersinde milletin geleceğine dair hazırlığını tamamlamış ciddi bir kadro, derinliğini oluşturmuş bir siyasi anlayışı tekrar milletin önüne koymak hedefimiz olmalıdır. Misyonumuz ve vizyonumuz bellidir. Tam demokrat büyük Türkiye’dir” diye konuştu.

Hükümete yüklendi

Konuşmasının son bölümünde AK Parti Hükümetini de eleştiren Uysal, “İktidarın dış politikasının bu ülkeye ağır bedeller ödettiğini görüyoruz. Siz kendi öncelikli meselelerinizi halletmezseniz dışardan bir takım tehlikelerle karşı karşıya kalırsınız. Türkiye’nin bütünlüğünü, birliğini, beraberliğini anlayamayanların bu ülkenin beraberliğini sağlamaya imkanları yoktur. Türkiye’nin imkan ve kabiliyetlerini doğru bir siyasi iklimde ortak ideallerle yönetemeyenlerin bu ülkeyi daha büyük bir geleceğe taşıma imkanları yoktur. Biz onlar gibi sonradan olma değil, Anadolu tabiriyle anadan doğma demokratız.” Şeklinde konuştu.