MHP Buharkent Belediye Başkan Adayı Yusuf Vural, MHP il binasında düzenlediği toplantıyla 30 Mart’ın ardından 01 Haziran’da tekrarlanan ve 773 oy farkıyla AK Parti Belediye Başkan Adayı Mehmet Erol’un kazandığı seçimi değerlendirdi. Toplantıya MHP İl Başkanı Fevzi Köse, MHP Kadın Kolları İl Başkanı Havva Kukul ve MHP Buharkent İlçe Başkanı Seyfi Kasap ile partililer katıldı.

30 Mart seçimlerinin iptal edilmesinin ardından iktidar gücüyle Buharkent’te baskı oluşturulduğunu iddia eden Yusuf Vural, “Bakanlar, milletvekilleri, Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı ve AK Parti İl Teşkilatı Buharkent’te kamp kurdu. Bize destek veren kamu görevlileri, esnaf ve vatandaşlarımız baskı altına alındı. Sandık görevlilerimiz suçları olmadığı halde zan altında bırakıldı. Milletin özgür ve hür iradesi engellenmeye çalışıldı. Maddi imkanlar seferber edilerek ellerindeki zarflarla Cumartesi gecesi kapı kapı dolaştılar. Gayri ahlaki bir siyaset yapıldı. Bizim hizmetlerimiz sahiplenilmeye çalışıldı ve kafalar karıştırıldı” diye konuştu.

CHP’nin adayı Hüsamettin Başoğlu’nun seçimlerde sergilediği tavrı da eleştiren Vural, “CHP, 30 Mart’ta 1977 oy olarak üçüncü parti oldu. CHP’nin adayı ‘Buharkent’ten bir cacık olmaz’ deyip, tüm mallarını satılığa çıkararak kenti terk etti. Ama nasıl olduysa, seçimin iptal edilmesinin ardından ‘1 oy bile alsam yine de adayım’ diyerek, yeniden ortaya çıktı. CHP ve AK Parti’nin adayları İzmir’de yaşıyor ve ailecek görüşüyorlar. İkilinin seçimlerin iptal edilmesinin ardından Buharkent ve Denizli’de görüştüklerine ahit olanlar var. Ne görüştüklerini bilemem ama günahları boynuna” şeklinde konuştu.

MHP’nin tekrarlanan seçimde oyunu koruduğuna ve hatta 103 artırdığına işaret eden Yusuf Vural, tek tek sandık sonuçlarına göre oyların dağılımını değerlendirerek, sözlerini şöyle tamamladı: “2009 yılında ilk kez Buharkent’te MHP’nin kazandığı seçimde görev alan 7 arkadaşımız, yeni listede kendilerine yer verilmeyince benden intikam almak istedi. CHP saflarına geçen bu arkadaşlarımızdan 6’sı Cumartesi günü saat 17.00’den sonra AK Parti tarafına geçti. 30 Mart’ta meclis AK Parti’ye oy vermiş olmasına rağmen başkanlık tercihini benden yanan kullanan 226 AK Parti’li vardı. Bu kişilerin oyu 1 Haziran’da değişmiş olabilir. Ancak, seçim sonuçlarında CHP’nin kaybettiği 800 oyun büyük etkisi oldu. Bu oylardan 3’te 1’i bize, 3’te 2’si ise AK Parti’ye geçti. Kısacası CHP’li seçmenin, AK Parti’ye destek vermesi bize seçimi kaybettirdi. Milletin iradesine saygılıyız. Bana destek veren tüm teşkilatıma teşekkür ediyorum. Kazanan arkadaşa hayırlı olsun. Bize gerek duyulması halinde Buharkent için her türlü desteği vermeye hazırım”

Buharkent’teki seçimin kaybedilmesinin ardından parti içinde yapılan özeleştirilere de tepki gösteren Vural, birlik ve beraberlik zamanı olduğuna dikkat çekerek, özeleştirilerin parti içindeki ortamlarda yapılması gerektiğini sözlerine ekledi.