Denizli’nin Kale ilçesinin MHP’li Belediye Başkanı İsmail Yarımca, iletişim tanıtım ve medyayla ilişkilerinden sorumlu CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin’in, “Başın düşerse dara, CHP’yi ara” şeklindeki sloganı kendisinden esinlenerek aldığını ileri sürdü. Yarımca, Denizli Gazeteciler Cemiyeti’nde düzenlediği basın toplantısında, kendisinin seçimde kullandığı, “Başın düşerse dara, sabır İsmail’i ara” sloganının nasıl CHP’ye geçtiğini anlattı.

28 yıldır aktif siyaset içinde olduğunu belirten Başkan Yarımca, 29 Mart 2009 yerel seçimlerinde Kale ilçesinde belediye başkanlığına aday olduğunda, “Başın düşerse dara, sabır İsmail’i ara” sloganını kullandığını, ayrıca bu ifadelerin içinde yer alan seçim müziği de hazırlattığını açıkladı. Sloganını kadınlara dağıtılan bulaşık önlüğünde, kartvizitinde, buzdolaplarının üzerine yapıştırılan süs eşyalarında ve seçim müziğinde kullandığını belirten Yarımca, aslında ilk kullananın 1990 yılından önce ANAP’lı merhum Bakan Mustafa Taşar olduğunu söyledi. İsmail Yarımca, “Belediye başkanı olduğum seçimlerde bu sloganı kullanmıştık. Bu, 1990 öncesi rahmetli Anavatan’lı Bakan Mustafa Taşar’ın kullandığı bir slogandır. Ben dergide, yılın belediye başkanı ödülü aldım. Sayın vekil de oradan ödül aldı. Ödülü de sayın vekilimizin elinden aldık. Bu arada tanıştık, ben de seçimlerde kullandığım aynı kartımı sayın vekilime verdim. ‘24 saat telefonum açık, her zaman arayabilirsiniz.’ dedim. Herhalde sayın vekilimiz buradan esinlenerek bizim sloganımızı kullanmış.” şeklinde konuştu.

Sloganın herkes tarafından kullanılabileceğini belirterek, Zaman Gazetesi’nde yayımlanan, “Başın düşerse dara, cepten 112 ara” başlıklı haberi örnek gösteren Yarımca, “Ancak AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Seydi Eyüboğlu’nun, sloganı CHP’nin kendilerinden çaldığı ifadesini kullanması bizi üzmüştür. Ben CHP’ye sahip çıkıyor değilim ancak, ‘AK Parti'den çaldı.’ sözü hoş değil. Sloganın onların olmadığı ifade etmek istedim.” dedi.

Başkan İsmail Yarımca konuşmasının ardından seçimlerde hazırlattığı şarkıyı basın mensuplarına dinletti.