Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Denizli İl Başkan Yardımcısı Fatih Gölcük 10 Kasım Atatürk'ü Anma Günü münasebetiyle açıklamada bulundu. Gölcük; “Cumhuriyetimizin kurucusu, büyük önder, eşsiz devlet adamı Mustafa Kemal Atatürk'ü, aramızdan ayrılışının 83. yıldönümünde, her geçen gün daha da artan bir özlemle arıyor ve anıyoruz.     

Aramızdan ayrılışının üzerinden geçen her yıl, Mustafa Kemal'e duyduğumuz hayranlığı, özlemi ve sevgiyi bir kat daha artırırken ülkemizin bugün karşılaştığı bölgesel ve küresel sorunlar karşısında O'na ve O'nun düşünce sistemine ne kadar çok ihtiyacımız olduğunu iyi anlıyoruz. Ulusal birlik ve beraberliğimize tam bağımsız, egemen ve üniter devlet yapımıza, demokratik, sosyal bir hukuk devleti olarak tanımlanan Türkiye Cumhuriyeti Devleti'ne ve devletimizin kuruluş felsefesini oluşturan Atatürk ilkelerine, Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin milletiyle bölünmez bütünlüğüne yönelik sistematik saldırılar pervasızca ve acımasızca aralıksız olarak devam etmektedir. Kısacası ülkemiz, milletimiz ve cumhuriyetimiz, uluslararası bir suikast ile karşı karşıyadır. Medeni dünyada kin ve nefretin, katı taassubun, şahsi menfaat ve istikbal arayışlarına girmenin milli menfaatlere zarar veren tutum ve davranışların, hukuku baskı ve tehdit aracı olarak kullanmanın, demokrasiyi ve demokratik süreçleri kullanarak sonunda demokrasiyi ortadan kaldıracak olan hareketlerin, birlik ve beraberliğimizi, ulusal bütünlüğümüzü tehdit eden eylem ve işlemlerde bulunmanın, iç ve dış düşmanlarımızdan başka hiç kimseye fayda getirmeyeceği milletimizce bilinen bir gerçektir. Türkiye Cumhuriyeti Devleti'ne ulusal egemenlik ve tam bağımsızlık anlayışına, demokratik Cumhuriyete gönülden bağlılık; ülkemizin bugün karşı karşıya bulunduğu sorunlardan kurtulması için en önemli çıkış noktasıdır. İşte bu değerlerimiz ülkemiz için en önemli varlık nedeni ve en değerli hazine olduğu içindir ki bugün bu kadar ağır bu kadar büyük ve bu kadar hayâsızca saldırı altındadır. Cumhuriyetin değerlerine sahip çıkmak zorundayız. Şu da bilinmelidir ki bu gün bitaraf gözükenler yarın bertaraf olmayı da göze almalıdırlar.  

Ulusal birlik ve bütünlüğümüzün simgesi Mustafa Kemal Atatürk'e ve onun temsil ettiği birlik, beraberlik, egemenlik ve tam bağımsızlık gibi bu ülkenin temel değerlerine ve varlık sebeplerine karşı apaçık saldırılar nedeniyle olağanüstü bir dönemden geçmekteyiz. Bu saldırının mutlak surette büyük Türk milleti tarafından demokratik yöntemlerle püskürtüleceğinden kimsenin şüphesinin bulunmaması gerekir. Durum böyle olmakla birlikte, büyük Türk milleti oynanan oyunun farkındadır ve sonucu ne olursa olsun, barış ve demokrasi içerisinde bu oyunu bozmak için her türlü bedeli ödemeye de hazırdır. Büyük Türk milleti bununla ilgili mesajı, dünyanın hiçbir yerinde gözükmeyen bir ağırbaşlılık ve demokratik bir tavırla gözler önüne sermektedir." dedi.

Fatih Gölcük, "Milletimiz Atatürk tarafından yırtılıp atılan Sevr Antlaşması'nın 3. maddesiyle Anadolu'nun doğusunda bir Ermeni devletinin, Anadolu'nun güneydoğusunda ise bir Kürt devletinin kurulması girişimlerinin emperyalist bir proje olduğunun bilincindedir. Aradan 98 yıl geçmesine rağmen gelinen nokta itibarı ile değişen çok fazla bir şey yoktur. Bu emperyalist oyunu bozmak için, büyük Türk milletinin yeterli tarihi birikimi ve deneyimi vardır. Bunu anlamak için 1915 Ermeni olayları ile, 1925 Şeyh Sait İsyanı ve Dersim İsyanı'nın sonuçlarına bakmak yeterli olacaktır. Bu durumun açılımcılar tarafından tekrar gözden geçirilmesi kendi menfaatleri gereğidir.  Yüce önder Atatürk'ün Türk Gençliğine Hitabesi ile O'nun ilkeleri bugün içinde bulunduğumuz ortamda eşsiz bir yol gösterici konumundadır. Türk milleti kendisine dayatılan ve ulusal çıkarlarına zarar veren hiçbir projeyi kabullenmeyecek atasından ve tarihinden aldığı güçle ülkesi üzerinde oynanan oyunları paramparça edecektir. ATATÜRKÜN ebediyete intikalinin 83. yıldönümünde, başta yüce önderimiz Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere canlarını bu topraklar için feda eden, bölücü,  terör odakları tarafından katledilen şehitlerimizi saygı, minnet, şükran ve rahmetle anıyoruz. Ruhları şad olsun.” dedi.