MHP Denizli İl Başkanı Mehmet Fevzi Yeniçeri, basın mensupları ile bir araya geldi. Yeniçeri, Kınıklı Mahallesi’ndeki Fatih Unlu Mamülleri’nde düzenlenen toplantıda ülke ve Denizli gündemini değerlendirdi. Türkiye’nin tarihinde görmediği ve yaşamadığı olaylara şahit olduğunu belirten Yeniçeri, “Başbakan 'Ben ne diyorsam doğrudur' anlayışı içerisinde. Bunu Gezi Parkı olaylarında yaşadık.Ülke iyi yönetilemiyor. Ekonomik anlamda da sıkıntılar had safhaya ulaşmış durumda.Hükümet yıllardır enflasyon sorununu çözmekle övünmektedir. Oysa 2012 yılı sonunda hala yüzde 6,2 olan TÜFE rakamları bize göstermektedir ki, Türkiye’de bu sorun hız kesmeden sürmektedir. Onuncu Kalkınma Planının çelişkili hedeflerinden biri de bir taraftan işsizliğin yüzde 7,5’e diğer taraftan da enflasyonun yüzde 4,5’in altına indirilmesi hedefidir. Bu hedefleri bir arada sağlayacak politikaların da belirgin bir biçimde ortaya konulması gerekmektedir. Kalkınma için sabit sermaye yatırımlarının aynı sıra kalkınma carisi olarak da adlandırılan eğitim harcamalarının kalitesi oldukça önemlidir" dedi.
MHP’nin yerel seçimlere iddialı hazırlandığını kaydeden Yeniçeri,”Partimiz 20 ilçede seçimi kazanabilecek kabiliyet ve potansiyele sahiptir. İlçelerimizin tamamında adaylarımızı belirledik. Belirlediğimiz adayların tamamı bulundukları yerlerde seçimi kazanabilecek potansiyele sahip bilgili, dürüst ve sevilen isimlerden oluşuyor. Bunu adaylarımızı açıkladığımızda hepiniz göreceksiniz. Aday belirleme çalışmaları sırasında oldukça zorlandık ve MHP’yi başarıya taşıyabilecek isimleri belirledik" diye konuştu.
MHP’nin hiç bir partiyle seçim ittifakı yapmayacağını dile getiren Yeniçeri, “MHP bu ülkenin çimentosudur. MHP demek Türkiye demek, Türkiye demek MHP demektir. Bu hareket ülkenin olmazsa olmazıdır. MHP hiçbir yerde hiçbir partiyle seçim ittifakına gitmeyecektir. Her yerde adayımız olacak ama bu adaylar sıradan değil, seçimi kazanabilecek potansiyeli olan insanlardan oluşacak" diye konuştu.
2014 yerel seçimlerinin diğer seçimlerden çok farklı olacağını dile getiren Yeniçeri, "Bildiğiniz gibi, Mart 2014 seçimlerine denizli Büyükşehir olarak giriyor. Yani ilimizin en ücra köşesindeki vatandaşımız büyükşehir belediye başkanlığı için oy kullanacak. Bu nedenle biz ilçe gezilerimize erken başladık. Tüm ilçeleri taradık. Bir çok köy ve beldeyi gezerek vatandaşlarımızla birlikte olduk. Seçimlere kadar da gitmediğimiz yer bırakmayacağız. Vatandaşlarımızın arasında olacağız" ifadelerini kullandı.