Berlin'de görüştüler
Almanya Schleswig-Holstein Eyaleti Pinneberg kentinde oturan 27 yaşındaki Barış Karabacak, CDU partisine üye olduktan sonra ilk çalışmalarına burada başladı. Karabacak, CDU'nun Pinneberg İlçe Fraksiyonu'nda uyum sözcüsü ve buradaki kültür, gençlik spor ve okul komitesinde yer aldı. İlk Türk kökenli olarak CDU Schleswig-Holstein Eyaleti Yönetim Kurulu 12 üyeden birisi olarak seçildikten sonra çalışmaları daha da yoğunlaştı. Başbakan Merkel tarafından kendisiyle görüşme talebi geldiğini belirten Barış Karabacak, “Başkent Berlin'de CDU merkez binası Konrad-Adanauer-Haus'da açık kapı günü etkinliği düzenlendi. Burada sayın başbakan Merkel'le biraraya geldik ve önce binayı danışmanlarının da bulunduğu bir heyetle dolaştık. Daha sonra sayın başbakan Merkel, çalışmalarımla ilgili bilgi istedi ve ben de çalışmalarım üzerine kendisini bilgilendirdim” dedi.
Destekleyeceğini söyledi
Barış Karabacak, “Başbakan Merkel'le daha öncede görüşmüştük. Bu kez kendisinin böyle bir görüşme talebi beni sevindirdi. Çok yakında CDU olarak Schleswig-Holstein Eyaleti Başkenti Kiel'de yeni bir 'Uyum Komitesi' oluşturacağız benim başkanlığımda, bunu bana Başbakan Angela Merkel teklif etti. Uyum Komitesi'nin hedefi bu eyalette bulunan bütün farklı derneklerin birer temsilci göndermelerini sağlamaktır. Bu temsilciler kurum ve kuruluşlarında çevrelerinde sorunlarını, çözümlerini ve taleplerini bizimle paylaşacaklar ve bizler de bunları değerlendirip hükümete sunacağız. Burada insanların hangi ırktan, milletten, ülkeden, dinden ve renkten olmaları önemli değil, önemli olan birlikte geleceğimizi şekillendirmek amacı güdüyoruz. Bu doğrultuda 2017 seçimlerine hazırlık yapabilmek ve insanların isteklerine, taleplerine gelecek seçimlerde mutlaka ciddiye alarak çözüm üretmektir. Çalışmalarımı anlattığım başbakan Merkel çok olumlu baktı ve çalışmalarımı desteklemeye hazır olduğunu söyledi” açıklamasında bulundu.
Kültür köprüsü oluşturuyor
Aynı zamanda Hamburg'da GRG şirketi İşletme Müdürü görevini sürdüren başarılı siyasetçi Barış Karabacak, “Özellikle yaşadığım kent Pinneberg ile Denizli'ye bağlı Sarayköy'ün arasında kültür köprüsü oluşturma projelerim hızla devam ediyor. Pinneberg Kültürlerin Köprüsü Derneği kapsamında proje çerçevesinde Pinneberg-Sarayköy kardeş şehir olma çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Projede görev alan 7 kişilik bir ekiple Sarayköy'ü daha önce ziyaret ettik. Her iki tarafta çok memnun kaldı. Hedefimiz burada farkla kültürlerden çok öğreneceklerimizin olmasıdır. Ne kadar kültür bilgimiz olursa, hoşgörülü olarak her insana yaklaşarak dostluk köprüleri oluşturabiliriz. Ayrıca benim ailemin geldiği ülke, yaşadıkları yer çok önemlidir benim için. Bu projenin resmileşmesi için çalışmalarımız sürüyor. İki ülke arasında öğrenci değimi yapmak istiyoruz. Bu kapsamda iki ülke kültürü arasında da ön yargıları yok etmek hedeflerimizden birisidir” dedi.