Milliyetçi Hareket Partisi (MHP)'de olağanüstü kongre için imza veren il ve ilçe başkanlıklarının genel merkez tarafından kapatılması üzerine ‘Ülkücüye İtibar, Ülkükücüyle İktidar’ sloganıyla harekete geçen Meral Akşener, ilk ziyaretini Denizli'ye yaptı.

Denizli ve çevre illerden gelen coşkulu partililer EGS Kongre Merkezi’ne sığmadı.

Meral Akşener’in konuşmasından önce Türkiye Cumhuriyeti'nin Kurucusu Mustafa Kemal Atatürk, MHP’nin efsane lideri Alparslan Türkeş ve tüm şehitler için 1 dakikalık saygı duruşunda bulunuldu, ardından İstiklal Marşı okundu. 
‘Ülkücüye İtibar, Ülkükücüyle İktidar’ sloganının bulunduğu kürsüde konuşan Meral Akşener, "Çok enteresan şeyler yaşadık. Ben tek tek insanları aradım. Ülkücü hareketin ferasetine izanına inanamıyorum. Ülkücülüğün babadan oğula, kıza, yeğene iletildiğini, bu kadar kavi olduğunu biliyorduk da zaman zaman unutabiliyorduk. 100'e yakın delege arkadaşımızla konuştuk. Bu hareket  Tıpkı Müftü Ahmet Hulusi Efendi gibi Denizli'de başladı. Bana dediniz ki ey Meral Akşener, demokrasiyi partimizde tam uygulayacak mısınız. Ben de evet dedim. Ön seçim yapacak mısınız? Ben de hakim huzurunda yapacağım. Dediniz ki; milletvekili seçimlerinde kontenjan aday gösterecek misiniz. Ben de dedim ki 10 milletvekili çıkaran ile teşkilatımızın seçtiği adayın dışında aday göstermeyeceğim. Sonra, dediniz ki, üye kayıtları yapıyoruz genel merkeze gönderiyoruz iki senede gelmiyor. Ben de dedim ki önce annelerinizden, eşlerinizden, halalarınızdan, teyzelerinizden başlayarak, babanızı, amcanızı, dayınızı ve bütün dostlarınızı üye yapacaksınız. Bu aidiyet hissini getirecek. Ben o koltuğu eskitmek yerine ayakkabı eskiteceğim. " dedi. 

Kendisini arayan ülkücülerin 'biz azarlanmak istemiyoruz' dediğini belirten Akşener'in konuşması sık sık alkışlar ve tezahüratlarla kesildi. Akşener, Ülkeyi yönetenlerin 'Küçük Emrah' gibi devamlı aldatıldık, kandırıldık sözlerini hatırlattı. Bunları unutmayacaklarını belirten Akşener, Türkiye'nin doğu ve güneydoğu dahil her yöresine hep birlikte gideceklerini, ancak mehmetçiğe silah sıkanların da ellerini kıracaklarını belirtti. 



Olağanüstü kongre için Denizli'den destek isteyen Meral Akşener, "Ya Başbakan olacağız, ya başbakan olacağız" diyerek partililerden destek istedi. 



Meral Akşener, vatandaşlarla birlikte Denizli Delikliçınar Meydanı'ndan Valilik önüne kadar ilerleyen uzun bir yürüyüş yaptı.

Olağanüstü kongre talebi ile çalışmalarını sürdüren Akşener Denizli'nin Çal ilçesinde bir konuşma yapacak. Ardından Uşak’a hareket edecek olan Akşener'e MHP Uşak Eski Milletvekili ve Merkez Bankası Eski Başkanı Durmuş Yılmaz eşlik edecek.