AK Parti Denizli İl Kadın Kolları Yönetim Kurulu haftalık toplantısı, Kadın Doğum Uzmanı Nuray Aydın'ın katılımıyla gerçekleştirildi. Denizli de ilk doğal doğum merkezinin de kurucusu olan  Dr. Nuray Aydın ;  günümüzde sıkça görülen meme kanseri erken teşhis, tedavi yöntemleri ve doğumla ilgili bilgiler verdi.
AK Parti İl kadın kolları başkanı Aynur Akdemir yönetimdeki tüm hanımlara sağlıklı yaşam için erken teşhisin önemi vurgulayan Dr. Nuray Aydın, meme kanserinin Türkiye’de görülen en sık kanser hastalıklarının başında geldiğini söyledi.

Meme kanserinin gelişmiş ülkelerdeki kadınlar arasında sık görülen bir kanser olduğuna işaret eden Aydın, şöyle konuştu; "Türkiye’de Sağlık Bakanlığı Kanser Kayıt Merkezi'nin yaptığı araştırmalara göre; meme kanserleri genel kanserler arasında daima birinci sıradadır ve kanser vakalarının yüzde 24-35'ini oluşturmaktadır. Yine ülkemizde 16 merkezi kapsayan çalışmanın sonuçlarına göre kadınlarda görülen kanser tipleri içerisinde yüzde 23 ile meme kanseri ilk sırayı almaktadır. Her 8-10 kadından birinde meme kanseri görülmektedir Meme kanserinde erken tanı önemlidir. Erken tanıda amaç kanserin gelişimi sırasında tümörü elle hissedilmeden tespit etmektir" dedi.

Konuşmasında bu toplantılara önem verdiğini toplumsal farkındalık oluşturmak için gerekli olduğunu söyleyen Dr. Nuray Aydın  . "Meme kanserinde riskin artış yaşı 40-50 yaşları arasıdır. Geç teşhis insanların yaşamını kalitesiz yaşam haline getirmektedir. Yılda 1 kere kliniklerde veya sağlık kuruluşlarında meme muayenesi yapılmalıdır. Eğer ailede bu kanser varsa yılda 2 kere yapılmalıdır” diyerek sözlerini tamamladı.