TBMM Genel Kurulu'nda, Meclis Başkanı seçimi için ilk iki tur oylamada adayların yeterli oyu alamaması nedeniyle bugün 3. tur oylama yapıldı. Bu turda da sonuç alınamaması nedeniyle yeni Meclis Başkanını yine bugün yapılan 4. tur oylamada belirlendi. Dördüncü tur oylamada en fazla oy alan AK Parti adayı İsmet Yılmaz TBMM'nin 26. Başkanı seçildi.

Geçici Meclis Başkanı Deniz Baykal'ın 15.00'da açtığı oturumda Baykal'ın oylama ile ilgili dikkat edilmesi gereken hususları hatırlattmasının ardından yapılan 3. tur oylamada sonuç alınamadı. Dördüncü turda Milli Savunma Bakanı ve AK Parti Sivas Milletvekili İsmet Yılmaz 258, CHP Antalya Milletvekili Deniz Baykal 182 oy aldı. 547 milletvekilinin oy kullandığı seçimde 29 boş 78 geçersiz oy çıktı.

Üçüncü turda TBMM Başkan adayları Milli Savunma Bakanı ve AK Parti Sivas Milletvekili İsmet Yılmaz 259, CHP Antalya Milletvekili Deniz Baykal 129, MHP İstanbul Milletvekili Ekmeleddin İhsanoğlu 80 ve HDP Mersin Milletvekili Dengir Mir Mehmet Fırat da 78 oy aldı. İki oy boş çıktı. Geçersiz oy yok.
Dün gerçekleştirilen birinci ve ikinci tur oylamada, adaylardan hiçbiri seçilmek için gerekli olan nitelikli çoğunluğa (367) ulaşamamıştı.

İlk turda TBMM Başkan adayları Milli Savunma Bakanı ve AK Parti Sivas Milletvekili İsmet Yılmaz 256, CHP Antalya Milletvekili Deniz Baykal 125, MHP İstanbul Milletvekili Ekmeleddin İhsanoğlu 81 ve HDP Mersin Milletvekili Dengir Mir Mehmet Fırat da 81 oy aldı. İki oy boş çıktı.

İkinci turda TBMM Başkan adayları Milli Savunma Bakanı ve AK Parti Sivas Milletvekili İsmet Yılmaz 256, CHP Antalya Milletvekili Deniz Baykal 128, MHP İstanbul Milletvekili Ekmeleddin İhsanolu 80 ve HDP Mersin Milletvekili Dengir Mir Mehmet Fırat da 80 oy aldı. Bir oy da geçersiz sayıldı.