ANTALYA (CİHAN)- CHP eski Genel Başkanı Deniz Baykal'a, Antalya'nın Manavgat ilçesine bağlı Taşağıl beldesinde bir grup partili tepki gösterdi.
CHP eski Genel Başkanı Deniz Baykal, 12 Haziran seçimleri çerçevesinde Antalya'nın Manavgat ilçesine bağlı Taşağıl ve Çolaklı beldelerinde belde örgütünün açılışlarını yaptı.
Deniz Baykal'ın belde örgütü açılışlarına Antalya İl Başkanı Özer Ülgen, İlçe Başkanı Abbas Tarakçı, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın, Antalya milletvekili adayı veteriner hekim Hakan Şimşek, Antalya İl Genel Meclis Başkanı Cavit Arı ve partililer katıldı.
Bir grup partili, Deniz Baykal'ın Taşağıl beldesinde bir mevlüt programı sonrası konuşmasını belde örgütü yerine bir kahvehane önünde mikrofon sistemiyle konuşma yapmasına tepki gösterdi. Bazı partililer, İl Başkanı Özer Ülgen'den, Baykal'ın konuşmasını, kahvehane önü yerine, açılışı yapılacak belde örgütünde yapması isteğinde bulundu. Partililerin isteği yerine gelmeyince belde örgütü önünde bekleyen bir grup 'Başkanım bu ne iş, biz konuşmayı belde örgütü önünde bekliyoruz' diye sitemde bulundu.
Bazı partililer, İl Başkanı Özer Ülgen'le karşılıklı laf atışmasında bulundu. Baykal, öğle ezanının okumasıyla birlikte konuşmasını keserek CHP belde örgütünün açılışını yaptı. Partililer, açılış sonrası Baykal'dan konuşma yapma isteğinde bulundu. Baykal, partililere yeni belde örgütünüz hayırlı olsun diyerek, konuşma yapmadan partililerle birlikte Çolaklı beldesine geçti.

Baykal, Çolaklı belde örgütünün açılışında yaptığı konuşmasında ise dünyada 200 ülke arasında en pahalı mazotu Türk çiftçisinin satın aldığını iddia etti. CHP iktidarında mazotun litresinin 1,5 lira olacağı sözünü veren Baykal, 9 yıllık AK Parti iktidarında tarım ve hayvancılığın durma noktasına geldiğini savundu.
Geçtiğimiz günlerde Antalya'nın Korkuteli ilçesine bağlı belde belediyesinde yaptığı bir seçim çalışmasında belediye başkanının çay ve su ikramı yerine süt ikramı yaptığına dikkat çeken Baykal, belediye başkanının süt ikramını sütün su ve çaydan ucuz olduğuna dikkat çekmek için böylesi bir ikramda bulunduğunu dile getirdiğini belirtti. Çiftçinin üzerinde 9 yıldır biriken yükün tarım girdi maliyetlerinin yüksek olmasından kaynaklandığını altını çizen Baykal, litresi 3,6 lira olan mazotun 2 lirasının Özel Tüketim Vergisi (ÖTV) olduğunu kaydetti. Baykal, sözlerini şöyle sürdürdü:
"Çiftçi, 9 yıllık AK Parti iktidarında çok perişan oldu. Sözümüz söz, CHP iktidarında mazotun litresi 1,5 Lira olacak. Dünyanın en pahalı mazotunu Türk çiftçisi kullanıyor. Hayvancılık durma noktasında. Yemin çuval fiyatı artarken sütün litresi yerinde sayıyor. Yetiştirici zarar edince mecburen süt ineklerini kestirmek zorunda kalıyor. CHP iktidarında tarım ve hayvancılık girdi maliyetlerini çiftçinin lehine en aşağı seviyeye çekeceğiz."
Baykal, Çolaklı'da yaptığı konuşma sonrası, 29 Mart yerel seçimlerinde DSP'den Çolaklı'da belediye başkanı adayı olan Mustafa Atabakan ve 4 belediye meclisi üyesine parti rozeti taktı. Baykal, baba ocağı CHP'ye geçmesinde ötürü Mustafa Atabakan ve 4 belediye meclisi üyesi arkadaşına teşekkür etti.
CİHAN