YOZGAT (CİHAN)- Halkın Sesi Partisi (HAS Parti) Genel Başkanı Prof. Dr. Numan Kurtulmuş, halkın HAS Parti’yi 12 Haziran seçiminde 'has bir sürpriz' yaparak Meclis'e göndereceğini iddia etti.
    Numan Kurtulmuş, partisinin Çorum mitinginin ardından geldiği Yozgat'ta Cumhuriyet Meydanı'nda halka hitap etti. HAS Parti’nin üslup konusundaki farkının net bir şekilde ortaya çıktığını savunan Kurtulmuş, partilerinin muhteva bakımından da farklı olduğunu ve Türkiye’nin sorunları için projeler ürettiğini belirtti.
    Kurtulmuş, "Diğer partiler yapıyormuş gibi yapıyor. Biz ise iktidar olduğumuzda sorunları çözeceğiz. Birileri ihtilâlden medet umuyor. Birileri de ihtilâle karşıymış gibi yapıyor. HAS Parti yapıyormuş gibi davranmıyor. Ne söylediyse onu yapacaktır." dedi.
    Türkiye’de uygulanan ekonomi programının adının Derviş-Fischer- Erdoğan modeli olduğunu savunan Kurtulmuş, "Bu program yüzünden çiftçinin ektiği para etmez hale geldi. Çiftçimiz çiftini çubuğunu bırakıp Büyükşehirlere göç ediyor. Esnaf sanatkâr kan ağlıyor. Büyükşehirlerde AVM’ler yüzünden son 8 yılda 2 milyon 500 bin esnaf kepenk kapatmıştır. Türkiye’de halkın yüzde 95’i borçlu hale geldi. Tüketici kredileri ve kredi kartı borçları katlandı. Türkiye’de hükümetin bütün yardımlarını üst üste koyduğumuzda 75 milyon insanımıza 54,6 milyar lira ödenirken, 16 bin aileye de 620 milyar lira ödenmiştir." diye konuştu.
    AK Parti ve CHP’nin halkın sorunlarını çözmeyi bile konuşamadığını öne süren Kurtulmuş, "İşte bu yüzden kavga ediyorlar. Kavga ederek milleti kutuplaştırarak oy almaya çalışıyorlar. Bunlar Derviş-Fischer modelini çöp tenekesine atamaz. Onu ancak biz yaparız. Biz bu modeli çöp tenekesine atarak, ‘Üreten, ihracat yapan, işsizlere iş bulan ve hakça paylaşan bir ekonomik modeli kuracağız’. Benim insanım hayvancılık yapamıyor. Avustralyalı şirketler, buraya gelip hayvancılık yapıp bizim insanımıza satıyorlar. Bir zamanlar Türkiye’nin et kombinası olan Erzurum bile Anguslarla kurban keser hale gelmiş. Bu kabul edilebilir bir şey değildir." şeklinde konuştu.
     "Bizim de bizim bir hayalimiz var." diyen Kurtulmuş, "Yozgat’ın en yoksul, en garip insanı ile Türkiye’nin en güçlü insanının mahkemeler önünde, sistem önünde, adaletle davranılacak sistem önünde eşit olduğu, en güçsüzün bile adaletten pay aldığı bir Türkiye’yi kurmayı hayal ediyoruz. Bu topraklarda asırlarca böyle yaşadık, kıyamete kadar da böyle yaşayacağız. Yeter ki karar verin." ifadelerini kullandı.
    Kamu kaynaklarından aktarılan seçim çalışmalarının çok pahalı olduğunu ve kendi partilerinin bundan yararlanamadığını vurgulayan Kurtulmuş, "Bizim arkamızda şirketler yok. Helikopterlerle oradan oraya mitinglere gitmiyoruz. Arabamız var onla geliyoruz. Oda olmasaydı yemin ederim yürüyerek buraya gelirdik. Şimdi söz sırası sizde, elinizi vicdanınıza koyun. Bizi sevdiğinizi biliyoruz. HAS Parti'yi sevdiğinizi, güvendiğinizi de biliyoruz. Şimdi sıra sizde, seçime 5 gün kaldı bu süre içerisinde Anadolu’yu değil Yozgat’ı karış, karış dolaşın dualarınızı ve desteklerinizi bekliyoruz." ifadelerini kullandı.
CİHAN