ÇORUM (CİHAN)- Halkın Sesi Partisi (HAS Parti) Genel Başkanı Prof. Dr. Numan Kurtulmuş, "Her çocuğun adaletle eşit bir şekilde pay aldığı yeni bir Türkiye'yi hep beraber kuracağız. Milletin hayrına olan her işin yanında olacağız ve milletin şerrine olan her işe de engel olacağız. Bu milletin huzur içerisinde, güvenlik içerisinde yaşaması için elimizden geleni yapacağız.” dedi.

"İnşallah 13 Haziran'da bismillah deyip yola çıkacağız” diyen Kurtulmuş, “Has Parti'yi, Numan Kurtulmuş ve arkadaşlarını tanıyorsunuz. Sizlerden istediğimiz HAS Parti'nin içinde olduğu bir Meclisi düşünmeniz. Bu Meclis kavganın, gürültünün, küfrün olmadığı bir meclis olacak." diye konuştu.
Çorum’da gazetecilerle sohbet eden Numan Kurtulmuş, Cizre’de İmam Hatip Lisesi öğrencilerinin kaldığı yurda yapılan saldırıyı kınayarak, “Bu saldırıyı son derece çirkin buluyorum ve telin ediyorum. İmam hatipler bu ülkenin en önemli eğitim kurumlarındandır.” şeklinde konuştu.

HAS Parti Genel Başkanı Prof. Dr. Numan Kurtulmuş, partisinin Çorum, Yozgat, Kırıkkale ve Sungurlu programlarına katıldı. Kurtulmuş, Çorum’daki konuşmasında şunları söyledi: “HAS Parti tutmuştur. Anadolu’nun her köşesinde yaptığımız gezilerde şunu gördük. HAS Parti zihinlerde ve gönüllerde yer tutmuştur. Türkiye’nin geleceği HAS Parti’dir. Türkiye siyasetinde bu kadar kısa sürede gelişip, teşkilatlarını oluşturarak, Türkiye’nin her köşesinde seçim kampanyasını sürdürüyorsunuz. Bu büyük mücadeleye ses veren herkese yürekten teşekkür ediyorum. Allah hepinizden razı olsun.”

Ardından, Çorum Belediye Başkanı Muzaffer Külcü ile makamında görüşen Kurtulmuş, daha sonra Çorum Esnaf ve Sanatkarlar Konfederasyonu Başkanı Yalçın Kılıç’ı ziyaret etti. Ziyarette kısa bir konuşma yapan Kurtulmuş, şunları söyledi: “Mevcut ekonomik sistem esnaf, sanatkar ve KOBİ’lerin aleyhine çalışıyor. Türkiye’de ekonomik bir kalkınma var, ancak bu adaletsiz bir kalkınma. Sekiz yılda 16 bin aileye 620 milyar, 75 milyon insana da 54.6 milyar kaynak aktarıldı. Eğer böyle giderse Türkiye 2023 yılında borç yükü altında ezilecek ve siyaseten de bağımlı hale gelecektir.”
"İnşallah 13 Haziran'da bismillah deyip yola çıkacağız” diyen Kurtulmuş, “Has Parti'yi, Numan Kurtulmuş ve arkadaşlarını tanıyorsunuz. Sizlerden istediğimiz HAS Parti'nin içinde olduğu bir Meclis'i düşünmeniz. Bu Meclis kavganın, gürültünün, küfrün olmadığı bir meclis olacak." şeklinde konuştu.
Çorum’da, esnaf ziyareti yaptıktan sonra basın mensuplarının sorularını cevaplandıran Kurtulmuş, daha önce Cizre’de İmam Hatip Lisesi öğrencilerinin kaldığı yurda yapılan saldırıyı kınayarak, “Bu saldırıyı son derece çirkin buluyorum ve telin ediyorum. İmam hatipler bu ülkenin en önemli eğitim kurumlarındandır. Ülkenin birlik ve beraberliğinin sağlanmasında önemli katkılar yapmışlardır. Bu tür saldırılar, asla kabul edilemez.” dedi.
Toplumsal barışın sağlanması hususunda Toplumsal Barış ve Gönüllü Birliktelik Projesi’ni açıkladıklarını ifade eden Kurtulmuş, “Bin yıldır bu topraklarda birlikte ve kardeşçe yaşıyoruz. Etnik ayrımcılığa karşıyız.” şeklinde konuştu.



CİHAN