Denizli Büyükşehir Belediyesi, Milletvekili Basmacı’ya verdiği cevabi yazıda, muhtarların ulaşımını sağladıklarını söyledi.
CHP Milletvekili Melike Basmacı, muhtarların Cumhurbaşkanlığı Sarayı’ndaki Erdoğan ile buluşmalarını Denizli Büyükşehir Belediyesi’ne sordu. Muhtarların ulaşım ve konaklamalarının Belediye tarafından karşılanıp karşılanmadığını soran Basmacı’ya, Denizli Büyükşehir Basın Halkla İlişkiler imzalı yanıtta, Denizli’den de katılımın olduğunu ve muhtarların ulaşımını belediye olarak karşıladıklarını, yeni bir katılım olması durumunda yeniden muhtarların ulaşımını sağlayabileceklerini belirtildi.
 
CUMHURBAŞKANLIĞI: GİDERLERİ BİZ KARŞILAMIYORUZ
 
Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından birçok kez Cumhurbaşkanlığı Sarayı’nda ağırlanan muhtarlarla ilgili olarak, Saray’a dilekçe gönderen Basmacı, muhtarların giderlerine ilişkin bilgi istedi. Muhtarların ağırlanmasına ne kadar harcama yapıldığı ve daha ne kadar muhtarın davet edileceğini soran Basmacı’ya, Cumhurbaşkanlığı Sekreterliği’nden verilen cevapta, muhtarların ulaşım ve konaklama masraflarını Saray’ın karşılamadığı, yalnızca günün menüsünden yemek verildiği belirtildi. 
CHP Milletvekili Melike Basmacı’nın Bilgi Edinme Talebi ile cevaplanmasını istediği soruları ve Büyükşehir Belediyesi tarafından verilen

cevap şöyle:
 

DENİZLİ BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANLIĞI
Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Dairesi Başkanlığı
Halkla İlişkiler şube Müdürlüğü
Konu: Bilgi Edinme.
Melike BASMACI
Denizli Milletvekili
İlgi yazınız ile 4982 Sayılı Bilgi Edinme Hakkı kanunu kapsamında Belediyemizden
istemiş olduğunuz bilgiler ekte sunulmuştur. Saygılarımızla.
Ömer Faruk ÖZER
Başkan a.
Daire Başkanı V.

DENİZLİ BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANLIĞI'NA
Konu : Bilgi Edinme Talebi
“T.C.Cumhurbaşkanlığı Makamı rutin zamanlarda muhtarları Beştepe Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde toplamaktadır. Yapılan toplantılarda Denizli İlimizden de katılan muhtarlar olmuştur.
Buna göre;
1- 2015 Yılında Denizli İlimizden katılan muhtarlar İçin büyükşehir belediye bütçesinden bir harcama Yapılmış mıdır? Harcama yapıldı ise harcamalar hangi kalemlerden oluşmakta ve harcanan toplam tutar nedir?
2- 2016 Yılı büyükşehir belediye bütçesinde Denizli İlimizden toplantıya gidecek olan muhtarlar için bir harcama ön görülmüş müdür? Ön görüldü ise hangi harcama kalemlerinden oluşmakta ve toplam harcama tutarı nedir?
Yukarıdaki soruların yazılı olarak ve İlçeler bazında tarafımıza sunulması.
4982 sayılı Bilgi Edinme Hakki Kanunu hükümlerince yasal süresi içerişinde yazılı olarak gönderilmesini talep ederim.”
Melike Basmacı
CHP Denizli Milletvekili

DENİZLİ BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANLIĞI

“Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Daire Başkanlığı Halkla İlişkiler Şube Müdürlüğü
4982 Sayılı Bilgi Edinme Hakla Kanunu kapsamındaki 07.03.2016 tarihli dilekçenize istinaden;
Belediyemizin 2015 yılı içerisinde şoförlü araç kiralama hizmet alımı işi kapsamında kiralanan otobüsler ile Beştepe Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde düzenleten toplantılara Denizli İlimizden katılan muhtarların ulaşımı sağlanmıştır.
2016 yılı için Beştepe Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde yapılması planlanan toplantılara katılım olması durumunda ulaşımın belediyemiz tarafından karşılanması sağlanabilir.”