AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Yerel Yönetimler Başkanı Antalya Milletvekili Menderes Türel, MHP ve CHP’nin Denizli’nin de içinde olduğu 13 ilin Büyükşehir yapılması ile ilgili görüşmelerde kanunun çıkmaması için çalıştığını söyledi. Türel, “Muhalefet Denizli ile birlikte 13 ilin Büyükşehir yapılmaması için oylamada el kaldırdı, engel olmak istediler. Ama AK Parti güçlü bir şekilde bunu yasalaştırdı ve başardı. Şimdi seçimler geliyor. Hangi yüzle milletten oy isteyecekler. Gece gündüz demeden çalışmamız gerekiyor. Bizim derdimiz millet, işimiz gücümüz hizmettir. Muhalefet yarın büyükşehri biz yaptık dese hiç şaşırmayız. Çünkü muhalefet akşam söylediğini sabah unutuyor. Ordu ile birlikte 14 şehir Büyükşehir olacak. Toplamda 30 kentimiz Büyükşehir statüsüne kavuşmuş olacak” dedi. AK Parti Denizli Kadın Kollarının düzenlediği ‘Büyükşehir, güçlü teşkilat’ toplantısı Karahayıt’taki Colessea Otel’de gerçekleştirildi. Toplantıya Ak Parti Denizli milletvekilleri Nihat Zeybekci, Mehmet Yüksel, Bilal Uçar, Nurcan Dalbudak, Denizli Belediye Başkanı Osman Zolan, İl Başkanı Avni Örki, İl Kadın Kolları Başkanı Peral Uluköy, ilçe kadın kolları üyeleri ve belediye başkanları katıldı. Açılış konuşmasını yapan il kadın kolu başkanı Uluköy, AK Parti’nin başarılı olmasında ki en büyük gücün kadınlar olduğunu söyledi.

Köprülü kavşaklar muhalefetin üzerine çökecek

İl Başkanı Avni Örki de, “2023 hedefinden sonra, 2071 hedefi koyan başbakanımızın bu projeleri bizleri heyecanlandırıyor. Denizli seçmenin 170 bini Ak Parti’ye üye oldu. Çalışmalarımızı daha da hızlandıracağız. Önümüzdeki seçimler çok önemli, gitmedik yer, sıkılmadık el bırakmayacağız” dedi. Belediye Başkanı Osman Zolan da, tüm seçimlerde kadınların öncü olduğunu belirterek, “Partimizin başarılarında en büyük pay kadınlarımıza aittir” diye konuştu. AK Partili Vekil Zeybekci’de, köprülü kavşakları muhalefetin israf olarak tanımladığını belirterek, “Millet her o köprülü kavşaktan geçtiğinde bakın bunu bizim adamlar yaptı diyecek. Ama onlar ise geçtiğinde o köprülü kavşaklar sanki üzerlerine çökecek” dedi.

AK Parti için kadınlar önemli

AK Parti’nin kadınlara diğer siyasi partilerden daha çok değer verdiğini, kadınlara pozitif ayrımcılığı da partilerinin verdiğini hatırlatan Türel, “AK Parti siyasi yaşam çizgisinde en çok kadınlara değer veren partidir. Kadınların meclisteki temsil oranına baktığınızda en çok AK Parti’dir. AK Parti’de kadınlarımızın rolü oldukça fazla. Kadınlar ve gençlerimizin yeri çok önemli. Bizler kadınlar kadar etkili olamıyoruz. Çünkü kadına olan güven ve samimiyet her zaman daha fazla. Önemli bir secim süreci geçireceğiz. Çalmadık kapı ve sıkılmadık el bırakmamalıyız. Denizli çok şanslı bir il. Denizli’ye gelince kendimi evimde hissediyorum. AK Parti belediyecilik hizmetinin dışında çok önemli reformlar da yaptı. Siyasette hesabı olanlar fazla ilerleyemez. İl başkanı olmak milletvekili olmak ya da başka bir hesabı yaparak siyaset yapmak doğru değil. Önümüzde çetin bir süreç var. Hedefimiz Türkiye’deki bin 392 büyükşehir, il belediye, ilçe ve belde belediyelerinde seçimi kazanmak” şeklinde konuştu. CHP lideri Kılıçdaroğlu’nun ‘Yalan söyleyenler başbakan olamaz’ şeklinde açıklama yaptığını hatırlatan Türel, “Muhalefet partili lideri belki de en doğru sözünü söyledi. Yalan söyleyen başbakan olamaz. Onun için başbakanımız, her seçimde yine başbakanımız. Halkımız onların zihniyetini çok iyi biliyor. Onların halka hizmet etme, vatandaşın dertleriyle dertlenme gibi bir düşünceleri yok” diye konuştu.