Şahin Tin; “Milli iradeye karşı yürütülen baskı ve dikta girişimi olan 27 Nisan ‘e-muhtıra’ bildirisine AK Parti gerekli cevabı yüksek sesle vermiş ve demokrasi özgürlüğünü bir kez daha ilan etmiştir” dedi. 

AK Parti Denizli Milletvekili Şahin Tin, demokrasiye müdahale olarak tanımlanan 27 Nisan bildirisinin tarihe kara bir leke olarak geçtiğini söyledi. 27 Nisan 2007 tarihinde AK Parti İl Başkanı olarak görevde olduğunu söyleyen Milletvekili Şahin Tin, “En güçlü ve en doğru sözü her zaman millet söyler. Milletimiz iradesine sahip çıkan anlayışa her zaman güç ve destek verir. Kandan beslenerek milleti kandırma girişiminde olan anlayışları milletimiz her zaman tarihin karanlık dünyasına gömmüştür” dedi. 

Milletvekili Şahin Tin, 27 Nisan 2007 ‘e-muhtıra’ olarak adlandırılan döneme ilişkin şunları söyledi: “Ülkeyi kaos ortamına sürüklemek isteyenler tarafından failleri bulunamayan cinayetler işlendi. Milli iradeyi gölgelemek için nice senaryolar yazıldı, çizildi ve oynandı. Her yol denendi ve en sonunda e- muhtıra bildirilerine kadar gelindi. Karanlık bir el, peygamber ocağı olarak bilinen asker ocağını milletin karşısına dikmeye çalıştı. Ancak sağduyu yine bu topraklarda varlığını hissettirdi. 27 Nisan akşamı yayınlanan bildiri aslında bir ‘e-muhtıra’ değildi. Çünkü dönemin hükümeti yani AK Parti hükümeti millete uzanan dile karşı gereken cevabı verdi. Aslına bakıldığında ‘e-muhtıra’ diye adlandırılan bu açıklama, demokrasiye ve özgürlüklere sürülmeye çalışılan kara bir lekeydi. Bu lekeyi ülkemize sürmek isteyen kara eller, dönemin Başbakanı, hareketimizin lideri Recep Tayyip Erdoğan’dan gerekli duruşu ve cevabı anında almışlardır. Milletin iktidara taşıdığı hükümetimize karşı yapılan bu girişim yine hükümetimizin feraseti ve net tavrıyla milletimiz lehine sonuçlandı ve karanlık eller bu topraklardan yine kovuldu.

Mustafa Kemal Atatürk zor zamanda bile “egemenlik kayıtsız şartsız milletindir” diye ifade ederken ve hiçbir kurumu birbirinden ayırmadan milletin emrine sunarken böylesi bir tutum aslında Atatürk’ün ideallerine yönelikte yapılan bir darbe girişimi olarak karşımıza çıkmaktadır. Başbakanlığa bağlı bir kurumun başkaldırıya sürüklenmesi böylesi kritik bir süreçte kendi içinde bile kabul edilememiştir. Çünkü bu hareket (e-muhtıra) millete karşı yapılan bir harekettir” dedi. 

Türkiye’nin Bileğini Kimse Bükemez!

AK Parti’nin Türkiye’yi başıboş sananlara önemli dersler verdiğini söyleyen Milletvekili Şahin Tin, “Kimse Türkiye’yi sahipsiz sanmamalı. Bizim tarihi sorumluluklarımız var ve bu sorumluluklarımızı yerine getirmek zorunda olduğumuzun bilinciyle hareket ediyoruz. Bu bilinçle çalışmalar yaparken milletimize karşı atılan tüm adımları kırmak bizim temel görevimiz olmuştur. Millete uzanan her dil bu topraklara yapılmış en büyük ihanet olarak karşımıza çıkar. Demokratik düzende böylesi durumlar ve girişimler asla kabul edilemez. 

Anayasa hükümlerine göre devletin tüm organlarının görevleri belliyken, hükümete karşı bir diklenme ortaya koyan kurumların tutumları milletin karşısında olmakla eşdeğerdir. AK Parti 27 Nisan da olduğu gibi bundan sonra da bu tarz meselelerin karşısında milli iradeden aldığı güçle dimdik ayakta durmaya devam edecektir. Bilinmelidir ki bu ülkede Demokrasiye kurşun sıktırmayız. Kimsenin Türkiye’nin bileğini bükmesine müsaade etmeyiz” dedi.